Procurorii au decis să-i rețină pentru 24 de ore pe toți cei suspectați că sunt implicați în fraudarea alegerilor, la Ciorani, în frunte cu primarul, potrivit unor surse apropiate anchetei. În total, 17 persoane au fost duse la arest după perchezițiile care au avut loc miercuri la Primăria Ciorani și la domiciliile celor în cauză. 

Printre persoanele duse la arest se află primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, dar și mai multe femei care au făcut parte din comisiile secțiilor de votare.

Reporterii Ziarului Incomod au transmis imagini atât de la perchezițiile care au avut loc la sediul Primăriei Ciorani, cât și de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, unde au fost audiat “lotul Ciorani”.

DETALII AICI: UPDATE Primarul din Ciorani, adus la sediul primăriei de anchetatori. Percheziții privind fraudarea alegerilor locale

Primarul a fost adus după ora 21.00 la Parchet.

VEZI IMAGINI AICI: VIDEO: Primarul comunei Ciorani a fost reținut. Imagini de la sediul Parchetului

Procurorii PCA Ploiești și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au descins miercuri, 9 iunie, la 18 locații din Ciorani, inclusiv la sediul primăriei și la domiciliul primarului, dar și la domiciliul a trei persoane din Ploiești.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice.”, se arată în comunicatul remis presei de PCA Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here