Update: Persoanele vizate sunt din București, nu din Ploiești, iar perchezițiile au fost efectuate în Capitală.
Șapte bărbați au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv în urma unei acțiuni organizate de DIICOT Ploiești și BCCO Ploiești. 

Procurori DIICOT și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat, marți, 9 percheziţii, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, sisteme de stocare, telefoane mobile şi înscrisuri.

În aceeași zi, a fost dispusă reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a șapte persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

În perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, membrii grupării au racolat mai multe persoane vătămate, atât de femei, cât şi bărbaţi, pe care le-au determinat ori cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei, în locaţii de pe teritoriul Olandei şi României.

În acest sens, inculpaţii au închiriat, în regim hotelier şi pentru perioade relativ scurte, mai multe apartamente situate în zonele centrale ale localităţilor în care gruparea îşi desfăşura activitatea.

Veniturile ilicite obţinute zilnic de către fiecare persoană care practica prostituţia ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracţional.

La data de 24.02.2021, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti.

Sursa: IPJ Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here