fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
18.4 C
Ploiești
spot_img

VIDEO. Alertă de coronavirus la Buzău. O femeie a fost luată în izoletă de pe stradă

Citește Și

- Reclamă -

O alertă de coronavirus a fost lansată duminică seară în Buzău. O femeie întoarsă recent din Italia a sunat la 112 și a anunțat că a fost în contact cu o persoană care e suspectă de coronavirus.

- Reclamă -

Incidentul s-a consumat în parcarea unui supermarket din Buzău. O femeie a sunat la numărul de urgență și a anunțat că s-a întors din Italia, unde a fost în contact cu o persoană suspectă de coronavirus.

Buzoianca a explicat că în Peninsulă, împreună cu o altă femeie, a îngrijit un bătrân, spune ebuzau.ro. Ea a spus că duminică, în timp ce era în autocarul care o aducea acasă, a fost sunată și informată că a sa colegă ar fi fost spitalizată cu suspiciune de coronavirus.

Doamna a venit din Italia cu un microbuz, cu mai multe persoane, a coborât în parcarea unui hipermarket. Doamna a sunat la dispecerat la 112, s-a recomandat că vine dintr-o zonă în carantină şi că a intrat în contact cu o persoană care are simptome de boală. Am luat legătura cu epidemiologul din DSP, care a anunţat Centrul Naţional de Boli Transmisibile şi s-a comunicat că femeia trebuie izolată şi trebuie să-i fie recoltate probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino”, a declarat șefa DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

- Reclamă -

Echipaje medicale au fost direcționate către parcarea de unde a sunat femeia. Ea a fost preluată de medici în costume de protecție, așa cum arată imaginile postate de eBuzau.ro. La rândul ei, a fost pusă într-un izolete cu presiune, așa cum e regula pentru cazurile cu suspiciuni de coronavirus.

A fost trimisă o ambulanţă în parcare, această procedură de pregătire a ambulanţei a durat o perioadă mai mare, echipajul a trebuit să se echipeze, a durat în jur de 40 de minute, echipajul trebuia să poarte acel echipament, trebuia pregatită izoleta”, a mai spus Cristina Ungureanu.

Potrivit șefei DSP Buzău, citată de News.ro, femeia va sta duminică noapte la Spitalul Județean din oraș, la Secția de Boli Infecțioase, dar nu în clădirea cu pacienții, ci într-un loc izolat. Luni i se vor face analize care vor fi trimise la București. Pacienta va sta apoi în carantină în centrul din județul Buzău, la fosta tabărăr de la Arbănași.

Sursa: observator.tv

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...