10.000 de puieți de salcâm au fost plantați weekend-ul trecut la Lipănești, unde administrația locală și-a propus încă de acum cinci ani să formeze o pădure pe malul râului Teleajen. La plantare a participat și ambasadorul Franței în România, Laurence Auer.

Cu scopul de a contribui la un mediu mai puțin poluat și de a înfrumuseța zona respectivă, în urmă cu cinci ani administrația locală din Lipănești a pornit acest proiect. Cu sprijinul voluntarilor și a diverselor asociații sau companii care au dat o mână de ajutor, s-a ajuns ca în prezent pădurea de salcâmi să aibă peste 100.000 de arbori, ne-a explicat primarul comunei Lipănești, Robert Nica.

Vineri și sâmbătă au fost plantați câte 5.000 de salcâmi, iar sâmbătă a luat parte la acțiune și ambasadorul Franței în România, Laurence Auer, dar și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Franței în România- CCIFER, Francois Coste. Cei doi au plantat salcâmi alături de cei 400 de voluntari prezenți sâmbătă, dar și de primar și alți angajați ai primăriei.

Mai jos puteți vedea imagini video de la acțiunea de plantare de sâmbătă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here