andrei volosevici gigacalorie litigiu uap prahova
Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a reacţionat după suspendarea în instanţă a hotărârii din februarie pe tema termiei, dând asigurări că sentinţa nu va afecta nici tariful plătit de populaţie şi nici furnizarea apei calde şi căldurii.

Reacţia vine după ce, săptămâna trecută, Tribunalul Prahova s-a pronunţat într-un litigiu intentat de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari, hotărând suspendarea hotărârii de Consiliu prin care fusese ajustat tariful la gigacalorie. Sentinţa nu este definitivă, dar este executorie. Asta înseamnă că, până la o decizie finală, hotărârea din februarie nu se mai aplică, iar în mod automat devin din nou valabile prevederile anterioare, aplicate până în februarie.

Din punctul de vedere al tarifului pentru populaţie nu se schmbă nimic, pentru că ambele hotărâri, atât cea veche, redevenită valabilă, cât şi cea nouă, aplicată pentru câteva săptămâni şi apoi suspendată de instanţă, stabileau aceeaşi valoare. În schimb, pe perioada suspendării, Veolia Energie va trebui să factureze către municipalitate la o valoare mai mică, de dinainte de ajustare.

Într-o conferinţă de presă organizată luni la sediul Primăriei Ploieşti, Andrei Volosevici a dat asigurări că furnizarea apei calde şi căldurii nu vor fi afectate şi a amintit că există o diferenţă între suspendarea aplicării unei hotărâri şi anularea ei, pentru cea din urmă variantă încă nefiind fixat un prim termen de înfăţişare în instanţă. “Sentinţa nu are nicio legătură cu activitatea pe care Veolia Energie o are în momentul acesta, deci ploieştenii nu au nici cea mai mică temere că nu va fi apă caldă şi căldură. În al doilea rând, procedura de suspendare e una, judecata pe fond nu există. Deci nicio instanţă de judecată nu a decis dacă variantele noastre de lucru sunt corecte şi justificate sau nu. Evident că lucrul acesta ţine de mai multe instituţii, pentru că am obţinut toate avizele de peste tot. Ne vom judeca şi ne vom lămuri în ce măsură lucrurile sunt corecte aşa cum le-am judecat noi. Mesajul este simplu, ploieştenii nu vor avea probleme şi vor plăti aceeaşi sumă, pentru că subvenţia rămâne, indiferent de preţul de producţie”, a afirmat primarul Andrei Volosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here