fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

VIDEO: Angajații Rosal Ploiești, tratați ca niște sclavi. Liderii grevei, detașați. Înregistrare BOMBĂ: Temeiul strămutării, desființat de un șef al Rosal Cluj

Citește Și

- Reclamă -
*Liderii protestelor de la Rosal Ploiești au primit decizii de detașare la Cluj Napoca. 
*Oamenii spun că aceasta este modalitatea prin care conducerea Rosal se răzbună pe ei pentru că și-au cerut drepturile salariale restante. 
*Cei șapte au fost trimiși la 380 de kilometri distanță, în condițiile în care, la Ploiești, sunt aduși angajați de la Călărași, din lipsă de personal. 
*Ziarul Incomod a intrat în posesia unei înregistrări audio în care un șef de la Rosal Cluj spune că sucursala de acolo a firmei de salubritate nu are nevoie de oameni. Astfel, temeiul strămutării angajaților de la Ploiești tocmai la Cluj pică

 

Timp de trei zile, săptămâna trecută, zeci de angajați ai Rosal Ploiești, au ieșit în stradă. Oamenii fuseseră lăsați fără bani de sărbători și, la jumătatea lui ianuarie, aveau de încasat bani aferenți lunii noiembrie.

- Reclamă -

Ziarul Incomod a relatat pe larg situația în care se află angajații Rosal. Cei mai mulți dintre ei primesc salariul minim pe economie, au rate la bănci, iar unii dintre ei au popriri pentru că, în ultima vreme, nu-și primesc banii la timp.

DETALII AICI: LIVE VIDEO UPDATE Viceprimarii stau de vorbă cu oamenii. Protest spontan al angajaților Rosal în Ploiești

La începutul acestei săptămâni, liderii protestelor au primit decizii de detașare tocmai la Cluj Napoca, la 380 de kilometri distanță, pentru 58 de zile. De ce 58? Deoarece, pentru o perioadă mai lungă de 60 de zile, este nevoie de acordul expres al angajatului, potrivit legii.

- Reclamă -

Pentru o perioadă mai mică de 60 de zile, nu este nevoie de acordul salariatului. Cunoaștem situația la care vă referiți, plângerile angajaților au fost direcționate către ITM București, deoarece sediul firmei este în Capitală„, a precizat șefa ITM Prahova, Dumitra Ionescu, pentru reporterii Ziarului Incomod.

DETALII AICI: FOTO-DOCUMENT: Cum i-a pedepsit conducerea Rosal Ploiești pe cei care au participat la proteste

Neplătiți și bolnavi, „deportați” la Cluj

La momentul în care au fost transmise deciziile de detașare, conducerea Rosal Ploiești începuse să vireze o parte din salariile restante, pe litere. Adică, doar pentru o parte dintre oameni, în ordine alfabetică.

Iar printre cei șapte care i-au speriat pe directori sunt oameni care au probleme mari. Unul dintre ei suferă de astm și e sub tratament și pentru boli cardiace. Altul are un băiat de 22 de ani cu probleme medicale extrem de grave, pe care, la dorința acestuia, nu le facem publice.

- Reclamă -
Detașare fără motiv!

Șefii Rosal Ploiești s-au prevalat de legislația detașării angajaților tocmai în cazul acestora șapte care au ieșit în evidență la proteste. Iar oamenii consideră că sunt victime ale răzbunării conducerii.

Evident, chiar și în această situație, trebuie să existe un temei pentru detașare. Iar reporterii Ziarului Incomod au intrrat în posesia unei înregistrări audio care demonstrează contrariul. La sucursala din Cluj Napoca a operatorului de salubritate, NU ar fi nevoie de oameni în plus.

De fapt, din înregistrarea convorbirii telefonice dintre un angajat de la Ploiești și un șef de la Cluj, reiese că acesta din urmă este încurcat de decizia luată de conducerea Rosal Ploiești!

Fragment din discuția telefonică dintre angajatul de la Ploiești și șeful de la Rosal Cluj:

Angajat: Dați-ne câteva detalii. E nevoie, nu e nevoie (de oameni), ce facem acolo?

Șef Rosal Cluj: Dacă vă trimite, eu nu am ce să fac, trebuie să vă opresc aici. Sincer, eu nu am nevoie de oameni.

În continuare, șeful de la Rosal Cluj îi dă angajatului câteva informații legate de programul de lucru.

Angajat: De asta v-am sunat, că nu știm ce decizie să luăm. Că a mai sunat cineva aseară și ne-a spus că n-ați avea nevoie.

Șef Rosal Cluj: Eu nici nu am nevoie, dar .. (zgomotul de fond acoperă continuarea)

În ultima parte a convorbirii, șeful de la Cluj oferă informații despre garajul unde trebuie să se prezinte șoferii și despre distanța de la unitatea de cazare până la locul de muncă (aproximativ 3 kilometri).

Înregistrarea integrală:

Încă o dovadă

Conversația este suficientă pentru a demonstra lipsa de temei a mutării celor șapte greviști la Cluj, pentru aproape două luni.

Dar nu este singura dovadă.

Angajații susțin că Rosal Ploiești duce lipsă de personal, dar, în același timp, își permite să renunțe la oameni. Firma ar aduce oameni de la Călărași și Giurgiu pentru a acoperi deficiența de personal de la Ploiești!

Aduc măturători de la Călărași, de la Giurgiu și angajează încontinuu. Iar pe noi, pentru că am protestat pentru drepturile noastre salariale, ne trimit detașați la Cluj„, ne-a spus unul dintre angajații care au primit decizie de detașare.

Aceasta este situația pe care angajații de la Rosal Ploiești trebuie să o îndure. Ca fapt divers, reporterii Incomod au stat de vorbă cu un fost director cu experiență al unei firme cu sute de angajați.

Nu este normal să fie luate asfel de decizii. Detașarea ar trebui să fie făcută de comun acord, nu poți obliga angajatul să se mute la o distanță atât de mare. Dacă era în apropiere, era altceva…

Cam așa gândește un director cu performanțe deosebite. În cazul prezentat de noi nu poate fi vorba despre așa ceva. Performanțele actualei conduceri a Rosal Ploiești se văd cu ochiul liber: angajați neplătiți, activitate defectuoasă, plângeri penale din partea municipalității, proteste ale salariaților…

Astăzi, 21 ianuarie 2021, începe perioada de detașare a celor șapte greviști la Cluj. Nu s-a dus nimeni acolo. Angajații sunt acum acasă și – spun ei – au fost anunțați că vor primi deciziile de încetare a contractului de munca.

CITEȘTE și 

VIDEO: Omenia, aruncată la gunoi. Fost angajat Rosal, neplătit și dat afară din baraca în care locuia la garajul firmei

FOTO UPDATE Sechestru pe utilaje de deszăpezire și curățenie ale operatorului de salubritate Rosal din Ploiești

Primarul Adrian Dobre, plângere penală cu privire la furturile din bani publici făcute de Rosal cu girul RASP

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Oamenii trebuie sa invete sa negocieze contractele de munca la angajare .
    Numai ei singuri isi pot purta de grija .
    Nici o institutie a statului , platita extrem de gras din bani publici , nu reprezinta interesele cetateanului .
    Chiar nu vreti sa intelegeti , oameni buni , ca sintem pe cont propriu ?!
    Chiar nu intelegeti ca nu trebuie sa platim degeaba atitia functionari publici care nu fac nimic pentru noi ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...