fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

VIDEO: Așa se asfaltează la Ploiești! Oamenii revoltați au ieșit în stradă!

Citește Și

- Reclamă -
Strada Nichita Stănescu, unde se află și muzeul marelui poet, nu a mai fost reabilitată de peste 10 ani. După atât de mult timp și multe sesizări făcute de cei care locuiesc aici, primăria a trimis o firmă să facă o lucrare pe care oamenii o consideră incompletă. Nemulțumiți și revoltați, au ieșit în stradă. Abia acum, autoritățile și firma respectivă au dat-o la întors și au promis că vor face lucrarea cum trebuie. Așa să fie?! Prima etapă: un muncitor a măsurat la pas ca să vadă de câte borduri este nevoie.

Casele de pe strada Nichita Stănescu sunt frumoase, curțile îngrijite. E un colț liniștit, în care intri din strada  Transilvaniei, iar aici se află muzeul marelui poet Nichita Stănescu. În momentul în care casa poetului a intrat în circuitul turistic, pe la începutul anilor 2000, strada, care inițial era pavată cu piatră cubică, a intrat în reabilitare. Mai mult o cârpeală, spun cei care locuiesc aici de mai multă vreme.

De atunci și până acum, nu s-a mai făcut nimic, spun ploieștenii. Iar felul în care arată strada contrastează puternic cu casele frumoase și îngrijite.

- Reclamă -

Acum, când a venit și rândul lor, oamenii s-au trezit că muncitorii au venit să facă mult zgomot pentru mai nimic. Tot pentru un fel de cârpeală. O lucrare care presupunea trântirea unui covor asfaltic peste suprafața denivelată și plină de praf, fără montarea de borduri, fără reabilitarea trotuarelor.

Revoltați, ploieștenii au ieșit în stradă.

- Reclamă -

Ultima lucrare a fost în momentul în care s-a dat în funcțiune muzeul lui Nichita. De atunci, nu a mai făcut nimeni nimic. Dacă și de data asta e cârpăceală, mai bine să nu mai facă. Au zis că nu fac decât cârpăceli, fără trotuare fără nimic. Chiar i-am întrebat și mi-au răspuns, noi facem doar strada. Nu avem bani și nu vă facem și trotuare. Deși toate străzile de jur împrejur sunt făcute cum trebuie, la noi nu se poate. Cu trotuare, cu tot ce vreți„, ne-a povestit o femeie care locuiește aici de peste 45 de ani.

În ultimii ani, oamenii au făcut mai multe sesizări către Primăria Ploiești. Răspunsul a fost invariabil. Nu erau bani alocați pentru strada Nichita Stănescu.

- Reclamă -

„După cererile pe care le-am făcut, au venit ieri și au spus că asfaltează, dar, cum a spus și doamna, au venit să facă peticeli. Fără borduri, fără trotuare, există pericolul să ne intre apa în curți. Sesizări am făcut în fiecare an. Acum, s-a discutat la primărie, să vadă dacă sunt bani pentru singura stradă din tot cartierul care nu a fost reabilitată. Strada lui Nichita Stănescu. Am făcut cereri în fiecare an. Nu sunt bani, nu sunt bani… Am primit răspuns oficial că nu sunt alocate investiții pentru strada noastră. Și strada paralelă e făcută cum trebuie cap-coadă, nu peticită„, a spus un tânăr care s-a stabilit aici, cu familia, în urmă cu doi ani.

Bani nu sunt nici acum, pentru o lucrare decentă. S-a mai facut asfaltarea așa și pe alte străzi din Ploiești.

Reprezentanții firmei care face lucrarea susțin că nu este vina lor. Comanda de la Primăria Ploiești este pentru reparații, nu pentru reabilitarea totală a străzii.

Oamenii s-au ținut însă tare. Nu mai acceptă lucru un făcut de mântuială. Problema străzii Nichita Stănescu a ajuns din nou la Primăria Ploiești, iar autoritățile promit că vor fi puse borduri și vor fi făcute și trotuarele.

După cum știți, Primăria Ploiești dispune de puțini bani, iar strada Nichita Stănescu nu este una cu trafic intens. Le-am explicat și oamenilor că o reabilitare totală intră la un alt capitol de investiții, care necesită proiect de hotărâre trecut prin Consiliul Local. Eu îi înțeleg și pe oameni, că vor să fie frumos și la ei, dar lucrăm în limita bugetului de care dispunem. Vă asigur însă că vor fi puse borduri și vor fi reparate și trotuarele„, a precizat șefa Direcției Tehnic-Investiții din cadrul Primăriei Ploiești, Mihaela Iamandi.

De altfel, și muncitorii care, cu o zi înainte, le răspundeau în doi peri localnicilor că ei doar asfaltează, au spus, astăzi, că vor fi puse și borduri. Iar unul dintre ei a început să măsoare strada… la pas.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. O Primarie Ploiesti populata de prosti! In continuare : „ne facem ca facem ceva” – dar nu stiu ce, nu stiu cand, nu stiu unde! Faceau lucrari asa cum sunt lucrari in tot municipiul Ploiesti, de mantuiala si cu sloganul: „venim altadata si facel mai bine”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...