fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

VIDEO: Astăzi, boxăm în familie! Patru frați învață nobila artă de la maestrul Titi Tudor

Citește Și

- Reclamă -
Patru frați, trei băieți și o fată, petrec patru zile pe săptămână în cantonamentul de la sala de box, sub îndrumarea antrenorilor Titi Tudor și Adrian Pârlogea. Toți patru sunt ambițioși și dornici să facă performanță la CSM Ploiești.

Ciprian, Cătălin, Cristian și Janina Bănică. Patru copii ai unei familii din Ghergița cu o situație financiară modestă împart, acasă și la sala de box, același vis: să facă performanță în ringul unde au crescut și au devenit mari campioni precum „Moșul” Doroftei, „Rechinul” Adrian Diaconu, „Cobra” Ilie sau Georgian Popescu, cel care a mers până în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Beijing.

https://www.facebook.com/ZiarulIncomod/videos/306153123655711/

- Reclamă -
Miezul echipei și mascota CSM-ului

Primul care a venit la sală este Cristian. E cel mare, are 14 ani și s-a acomodat imediat. La scurt timp, maestrul Titi Tudor s-a trezit și cu ceilalți trei. Doi băieți și o fată!

Am mai avut frați la antrenamente, dar nu patru odată„, povestește zâmbind, antrenorul emerit Titi Tudor.

Ciprian are doar 7 ani. Mezinul familiei este „miezul”, cum îi spune maestrul prin mâinile căruia au trecut, de-a lungul timpului, toți marii campioni ai Ploieștiului.

- Reclamă -

Aleargă mai tare ca toți la pregătirea fizică și este neobosit în ring 🙂

 - Ziarul INCOMOD

Ciprian este miezul echipei și mascota secției de box de la CSM Ploiești. E un copil dornic, un copil de viitor. Ar mânca boxul pe pâine, tot timpul vrea să stea în ring, la sală. Când îi vezi așa dornici pe acești copii, muncești cu drag pentru ei. Și chiar merită importanța pe care le-o acordăm„, susține Titi Tudor.

Maestrul nu spune vorbe în vânt. Așa a plecat la drum și Leonard Doroftei. Chiar dacă nu l-a văzut boxând pe fostul campion mondial, cel mic visează să ajungă ca el. La fel și Cătălin, fratele cu trei ani mai mare, tot atât de curajos și pasionat de box.

- Reclamă -
Janina? Ia un pumn și dă zece!

Boxul feminin e la începuturi în România. Puține fete au tăria, cutezanța de a intra în ringul care, până nu demult, era un loc pentru băieți.

Fata familiei Bănică nu are emoții nici în fața camerei de filmare și nici în ring. Antrenorii de la CSM au rămas surprinși când au văzut-o urmându-și frații la sală. Iar Janina nu i-a dezamăgit deloc!

 - Ziarul INCOMOD

Ne-am apucat și de box feminin și datorită ei. Este foarte curajoasă, ia un pumn, dar dă zece. Au acasă un sac de box în curte, bat sacul, au mănuși acasă fiecare. Sunt foarte pasionați„, spune Titi Tudor.

Prima dată când i-am văzut pe toți patru, am crezut că nu se poate. Sunt ambițioși și reușesc să mențină ștacheta sus. Au calități, ascultă, muncesc și merită să-i îndrumăm spre  performanță. Nu au fost deocamdată în competiții oficiale. Primul care intră, anul acesta, este Cristian (foto jos-dreapta), la cadeți. În urmă cu câteva zile, a bătut un vicecampion de anul trecut! Are calitate și se pregătește temeinic.

 - Ziarul INCOMOD

Cel mai mic, Cipri, mai are până va ajunge în meciuri oficiale. El se bate însă cu oricine, nu contează dacă e mai mare! Iar fata are cinci meciuri, toate câștigate. Are doar 12 ani și nu poate intra deocamdată în competiții oficiale„, ne-a spus și antrenorul Adrian Pârlogea.

Box pe pâine, masă și casă

Antrenorii Titi Tudor și Adrian Pârlogea nu le oferă copiilor care vin la sală doar „box pe pâine”, cum vrea mezinul familei Bănică:)

Cel puțin patru zile pe săptămână sunt și mamă și tată pentru sportivii care vin să învețe nobila artă. La propriu.

Copiii beneficiază de masă caldă în cantonament și un pat al lor unde să doarmă. În general, sportivii vin miercurea sau joia la sală, merg la școală, și mai pleacă duminica. Având parte de condiții poate mai bune ca acasă, le e mai ușor să rămână aproape de sport. Și e mai simplu să urmeze drumul către performanță!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din România

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din RomâniaAgent în vânzǎri externe Protecția mediului este o responsabilitate comună -...
Sari la conținut