Administratorii domeniului schiabil din Azuga au demarat procesul de înzăpezire pe pârtiile din stațiune, fiind primul demers de acest fel pe Valea Prahovei.

Tunurile de zăpadă au fost pornite miercuri dimineață, la primele ore, iar acțiunea de înzăpezire va continua câteva zile la rând, în funcție de temperaturile care se vor înregistra de aici înainte.

Scopul este ca de 1 decembrie să se poată schia măcar pe o porțiune din pârtia Cazacu, la bază, unde de regulă vin începătorii și copiii.

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din noiembrie și început de decembrie este îmbucurătoare pentru schiori. Chiar dacă nu se anunță ninsori, temperaturile, dimineața și seara, vor fi negative, iar asta va permite tunurilor de zăpadă să funcționeze în condiții optime.

Domeniul schiabil de la Azuga anunţă scumpiri pentru accesul pe pârtiile din saţiune. Aici măririle de preţ vor fi ceva mai mari, cu până la 20 la sută faţă de costurile actuale. Modificarea tarifelor este justificată însă de investiţiile făcute în prezent la noua instalaţie de transport pe cablu care va deservi pârtia Sorica pe o distanţă mai mare faţă de vechiul teleschi.

În prezent, valoarea unui schipass de o zi care permite accesul pe pârtiile din Azuga costă 140 de lei pentru un adult şi 100 de lei pentru un copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here