La data de 19 ianuarie 2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor   M. C., P. O. și A. D., pentru  săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Bărbați prinși în flagrant în timp ce comercializau droguri de mare risc

Bărbați prinși în flagrant în timp ce comercializau droguri de mare risc

Posted by Ziarul Incomod on Monday, January 21, 2019

La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire  la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată, ulterior drogurile fiind revândute la prețuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului București.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit  faptul că membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate MDMA din străinătate  și după ce drogurile erau aduse în România, inculpații . C., P. O. și A. D se ocupau de vânzarea lor. Prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care inculpații le vindeau în România la prețuri  de  peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat) în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă respectivele comprimate erau vândute consumatorilor, la bucată, la prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, astfel că,participanții la traficarea drogurilor, între care și inculpații, obțineau venituri importante.

La data de 15.01.2019 inculpaţii au comercializat pe raza  municipiului Piatra Neamț un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei  iar la data de 18.01.2019, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului București în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la prețul de 8100 euro.
Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpați era tranzacționată prin vânzarea către consumatori la un preț mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euro.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpații se aprovizionau periodic (aproape lunar) cu cantități de aproximativ 10.000 comprimate MDMA, iar dacă respectivele comprimate erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de comprimate.
În cursul zilei inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here