Bărbatul din Ploiești care a amenințat cu toporul mai mulți polițiști și jandarmi și a spus că vrea să ucidă un polițist care îl amendase a încercat să iasă din arest! Pe data de 20 noiembrie, Cătălin Mircea Grigore a depus contestație la măsura arestului preventiv. O săptămână mai târziu, pe 27 noiembrie, Tribunalul Prahova a respins contestația, decizia fiind definitivă.

“Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Grigore Cătălin-Mircea arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.104/DL/08.08.2018 al Judecătoriei Ploieşti, aflat în prezent în Penitenciarul Mărgineni, împotriva încheierii pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Ploiești la data de 20.11.2018. În baza art.275 alin.2 C.pr.p., obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 80 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.11.2018
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  517/2018  27.11.2018”, potrivit portajului de justiție.

Reamintim că scandalul a avut loc în august 2018, când ziarul Incomod a publicat imagini în exclusivitate cu bărbatul în vârstă de 37 de ani din Ploiești în timp ce amenința polițiști și jandarmi cu un topor, după ce spusese că vrea să omoare un polițist. Cătălin Mircea Grigore a fost reținut la acel moment pentru ultraj, după ce a fost audiat toată noaptea de 7 spre 8 august 2018. În dosar au fost audiați și polițiștii și jandarmii care au participat la acțiunea de imobilizare a bărbatului.

Bărbatul a ieșit pe stradă înarmat cu un cuțit și un topor, spunând că are intenția de a omorî un polițist de la Secția 2 Poliția Ploiești care îl amendase cu câteva luni în urmă.

În luna iulie, bărbatul l-a văzut pe polițistul respectiv pe stradă și l-ar fi amenințat că îl omoară. Poliția s-a sesizat și a deschis un dosar penal pentru ultraj.

Cu câteva zile înainte de a amenința polițiștii și jandarmii cu toporul, se pare că bărbatul a sunat în repetate rânduri la Secția 2, întrebând când este polițistul de serviciu. Mai mult decât atât, se pare că l-a urmărit prin oraș cu scopul de a-l ataca, potrivit surselor din Poliție. Marți, 7 august, bărbatul a ieșit pe stradă înarmat cu un cuțit și cu un topor și a plecat în căutarea locuinței polițistului respectiv.

Mai multe echipaje de Poliție și Jandarmerie s-au deplasat la fața locului, dar bărbatul s-a baricadat pe scara blocului, apoi s-a poziționat în ușa apartamentului, înjurând și amenințând cu toporul polițiștii și jandarmii care încercau să îl liniștească. După mai multe minute de negocieri, timp în care bărbatul îndemna jandarmii să tragă cu armamentul din dotare, s-a reușit imobilizarea sa și a fost condus la audieri.

În continuare vă prezentăm imagini în exclusivitate cu bărbatul care amenința și înjura polițistii și jandarmii, imagini amator, filmate de un locatar al blocului unde locuiește bărbatul recalcitrant:

Bărbatul care a amenințat cu toporul mai mulți polițiști și jandarmi și a spus că vrea să ucidă un polițist a încercat să iasă din arest

Bărbatul care a amenințat cu toporul mai mulți polițiști și jandarmi și a spus că vrea să ucidă un polițist a încercat să iasă din arest

Posted by Ziarul Incomod on Wednesday, December 12, 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here