Un bătrân care stă în genunchi pe holurile unui spital și cere ajutor a fost filmat, iar imaginile au ajuns pe facebook, cea care le-a realizat susținând că scena a avut loc la Spitalul orășenesc din Corabia. În imagini se vede cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice pe scaun și îl ghidează, fără a-l ajuta însă deși, în mod evident, vârstnicul care spune că a suferit un accident vascular de abia se poate mișca.

În imagini se vede că bătrânul este încălțat cu șlapi, are asupra sa un coș de nuiele și o sacoșă, dar și un baston. Întrebat de cea care filmează de cât timp așteaptă, bătrânul răspunde că de trei ore și că a căzut. El mai spune că a suferit un accident vascular. Un cadru medical care apare îi cere bătrânului să se aşeze pe scaun, fără a-l ajuta, iar acesta răspunde: ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”.

”Nu mai plânge, tataie, că plângi degeaba! Hai să te ajut să te urci în căruţ!”, îi spune femeia care filmează bătrânul.

Într-o altă secvență, se vede cum un angajat al spitalului ţine un scaun şi, fără a pune mâna pe bătrân, îl îndrumă cum să facă să se poată aşeza pe scaun.

„Văzând că nu îl pot ridica singură, am mers sa anunţ un medic. Am anunţat-o pe Dna Dr respectabilă, cu parul puţin mov. Nu ii voi dezvălui identitatea, nu aş vrea ca domnul Ivanus sa fie lezat in vreun fel Răspunsul doamnei: -«Să vină infirmierele» s-a întors şi fără urmă de umanitate a plecat. De ce Dna Doctor ?!Aşa ne învaţă jurământul lui Hipocrate???? Prima doamnă mai calmă ce-i drept, asistentă, încerca sa ajute, se uita la mine, eu la dânsa. A plecat după infirmiere şi dumneaei. Vin infirmierele!!! Şi de aici mă voi aprinde puţin. Foc nu iau, nu pentru că mă tem de cineva. Pur şi simplu pentru că adevăraţii oameni nu îşi pătează caracterul. Două agramate, incompetente lipsite de profesionalism. «Doamnele» infirmiere nu au mişcat un deget, pt a ridica un suflet de jos. Nu am filmat mai mult pentru că nu credeam ce văd”, a scris femeia care l-a filmat pe bătrân, în comentariul care însoţeşte imaginile.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis, duminică seara, trimiterea unei echipe de control a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orăşenesc din Corabia, după ce online au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor.

“Am urmărit şi eu imaginile care au fost postate pe reţelele de socializare online de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informaţiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situaţii să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a declarat Voiculescu, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpes.

Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat, în conformitate cu legislaţia în vigoare, Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, a precizat sursa citată.

Vezi mai jos imaginile:

 

1 COMENTARIU

  1. Hai sa triasca sistemul bugetar !
    Hai sa ne mutam toti in sistemul asta . Mergem toti sa frecam buha acolo . Salariile cresc precum Fat -Frumos …. Ce sa mai … Si la bosorogii astia le dam si un sut undeva .
    Voua astora 70% care nu ati votat va place ? Dar spaguta la asistente si la medici cind ati dat ultima data ? Ieri ? A, astazi chiar ….Bravo . De urechi sa ii dati afara cind ii luati ? Ca voi ii platiti mai cirpelor . Salariile lor din banii vostri . Cladirile in care lucreaza sint ale voastre ( sint publice ) nu ale lor . Iar voi va uitati la ei ca la Dumnezeu …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here