În ciuda noilor reglementări, bătrânii continuă să iasă din casă la orice oră. O cititoare ne-a trimis o filmare realizată joi dimineață, 26 martie, între orele 08.30 și 09.30, care arată că în zona Halelor Centrale erau mulți bătrâni veniți, cel mai probabil, la cumpărături.

Prin ordonanța militară nr. 3 s-a decis că persoanele cu vârsta peste 65 de ani pot părăsi domiciliul PENTRU CUMPĂRĂTURI și alte activități reglementate clar între orele 11.00 și 13.00.

Declarația ministrului de Interne cu privire la subiect:

“Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie.

Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, oameni de afaceri etc)”.

În plus, primăria Ploiești, prin Administrația Serviciilor Social Comunitare, a pus la dispoziția persoanelor vârstnice un call-center la care pot suna să solicite să li se facă piața, pentru cazurile în care nu au pe nimeni să îi ajute. Oamenii pot suna la numerele 0751.107.674 și 0749.149.966.

Cu toate acestea, se pare că unii bătrâni nu înțeleg riscul la care se supun atât pe ei înșiși, cât și pe cei dragi, și continuă să iasă din locuințe la orice oră. Vezi imaginile video mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here