Bianca Drăgușanu a fost dusă la audieri la Poliția Economică, fiind suspectă într-un dosar de evaziune fiscală. Polițiștii au făcut și percheziții în acest caz.
Imagini video la finalul articolului
Potrivit unor surse judiciare, sunt 4 suspecți în dosar printre care Bianca Drăgușanu și un fost polițist local, Crunteanu Constantin Cosmin.
La ora actuală, Bianca Drăgușanu a fost dusă deja la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice din Sectorul 4 al Capitalei.
În fapt, suspecții sunt acuzați că aduceau haine de lux (blănuri, paltoane, geci de piele și alte astfel de produse) din Turcia și le vindeau prin intermediul firmei Biancăi Drăgușanu, Bella Farfallina SRL, sub marcă proprie, Boutique Leather&Fur, pe site-ul și conturile sale de social media, CCM Boutique.
Numai că, în plus, a făcut toate aceste lucruri fără a-și declara veniturile la stat, acuză acum anchetatorii.
Hainele erau expuse în magazin, pentru prezentare, dar erau vândute exclusiv pe site, atât în România, cât și în străinătate.
Redăm mai jos integral comunicatul Poliției:
Astăzi 18 iulie 2024, începând cu ora 07.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4 pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
În fapt, în perioada 2017- 2023, patru persoane, având calitatea de administratori ai unei societăți comerciale, ar fi omis să evidențieze în documentele contabile și să declare la organele fiscale venituri în valoare de peste 2.400.000 de lei, provenite din comercializarea de articole vestimentare de lux.
Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat, până la acest moment, este estimat la 332.000 de lei.
În vederea administrării materialului probator, în cursul acestei dimineți, sunt puse în executare șase mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de aducere, emise pe numele banuitilor.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.