Situația financiară a municipiului Ploiești este în continuare una problematică! După ce de abia a fost găsită o soluție pentru plata serviciilor de utilitate publică din luna noiembrie, acum se pune problema plăților din luna decembrie. Cât despre anul 2019, deși mai este puțin timp până atunci, bugetul nu poate fi calculat încă.

Primarul Adrian Dobre a explicat în cadrul unei conferințe de presă că până pe data de 10 decembrie municipalitatea trebuie să primească de la Direcția Regională a Finanțelor Publice cota aferentă din impozitul pe venit și, în funcție de aceasta, se va face o analiză privind plățile care trebuie efectuate în luna decembrie, apoi se va face o rectificare bugetară în Consiliul Local.

Edilul spune că această cotă ar fi trebuit să fie repartizată până pe data de 31 octombrie, dar deși veniturile din impozite reprezintă o sumă cât de cât constantă, Ministerul de Finanțe nu a repartizat-o încă.

Banii care vor veni în luna decembrie vor fi folosiți pentru cheltuielile de funcționare, inclusiv pentru serviciile de utilitate publică, transport, salubritate, deszăpezire, întrucât la final de an nu mai pot fi angajate investiții, din cauza timpului limitat și a condițiilor meteo, a mai spus primarul Dobre.

Totodată, primarul a precizat că nu poate fi calculat nici bugetul pentru anul 2019, dat fiind faptul că nu se știu cotele care vor fi repartizate către municipalitate, nici măcar ca procent, dacă nu cuantum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here