Pompierii prahoveni au în dotare ultimul model de cameră cu termoviziune. Aparatul a fost achiziționat de Consiliul Județean Prahova și face diferența în multe situații de salvare.

Dispozitivul a fost prezentat de către inspectorul șef al ISU Prahova, Mihai Drăgan, la solicitarea jurnaliștilor prezenți la Ziua Protecției Civile.

Camera poate repera fără probleme o persoană dintr-un spațiu, indiferent de densitatea fumului. De asemenea, poate măsura temperaturi în punctul în care ajunge fasciculul laser. Poate fi folosită inclusiv la căutări în câmp deschis sau în pădure, pe timp de noapte.

Dispozitivul prezintă o largă utilitate și este de folos inclusiv în optimizarea intervențiilor. De exemplu, stabilește cu exactitate poziția focarului incendiului, ușurând mult intervenția. ISU Prahova mai are în dotare încă trei camere cu termoviziune, dar niciuna nu este la fel de performantă.

A intrat în dotare la sfârșitul anului trecut. Iar pompierii spun că, dacă ar fi avut-o la incendiul de la Breaza, de la vagonul plin cu azotat, intervenția ar fi fost mult mai simplă. S-ar fi aflat imediat temperatura din interior și ar fi fost evaluat foarte ușor riscul de explozie.

Sursa: www.republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here