fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO. Când va fi finalizată expertiza asupra investițiilor făcute de Veolia în Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Zilele următoare municipalitatea urmează să primească un prim draft cu informații din cadrul expertizei care se efectuează asupra contractului cu Veolia. Primarul Adrian Dobre a explicat marți, 5 iunie, că societatea care efectuează expertiza verifică mai multe aspecte, inclusiv investițiile pe care Veolia susține că le-a făcut în Ploiești, dar pe care municipalitatea nu le recunoaște.

În baza contractului, Veolia trebuia ca pe parcursul celor 14 ani să realizeze investiții în valoare de 25 de milioane de euro. În anul 2014, pragul a fost atins, iar de atunci nicio listă de investiții nu a mai trecut prin Consiliul Local. Cu toate acestea, Veolia susține că a continuat să investească, iar suma se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro. Diferența de 10 milioane de euro este acum imputată de către Veolia autorităților.

- Reclamă -

Numai că edilul-șef spune că pe lista de investiții apar și lucrări de mentenanță, iar acestea trebuie suportate de către companie, fără a fi imputate autorităților, întrucât Veolia a avut întreaga infrastructură în administrare. „Foarte multe puncte din lista de investiții sunt trecute ca mentenanță pentru diverse obiective”, spune Adrian Dobre.

Întrebat dacă pe listă se regăsesc și investiții care nu erau neapărat în interesul orașului, ci al companiei, Adrian Dobre a răspuns: „Bineînțeles. Pentru că noi am solicitat să vedem care sunt și bunurile de retur care revin municipalității și Consiliului Județean. Oricum, marea majoritate a acestor investiții sunt făcute pe perimetrul concesionat de către Consiliul Județean. Și marea majoritate a acestor mentenanțe apar la acele cazane, acele turbine pe care ei le au acolo. Tocmai de aceea vorbim de bunurile de retur, acestea sunt investițiile care privesc în mod real contractul și relația cu municipiul Ploiești și Consiliul Județean”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Cum contractul cu Veolia se apropie de data finalizării, s-a pus problema renegocierii și, implicit, a situației în care părțile implicate nu ar ajunge la un punct comun, iar ploieștenii ar rămâne fără apă caldă și căldură. Despre acest scenariu primarul Dobre spune că nu este unul plauzibil, întrucât legislația nu-i dă voie Veoliei să plece oricând din municipiu.

- Reclamă -

„Legea are niște condiții foarte dure atunci când e vorba de servicii de utilitate publică. Nimeni nu poate să vină să spună gata, ne-am supărat, mâine ne luăm jucăriile și am plecat. Nu există așa ceva”, a mai spus Adrian Dobre.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img