fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO: Cartierele „uitate” ale Ploieștiului. „Pictor Rosenthal”: Tabloul dezastrului. Oamenii revoltați repară singuri străzile

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Strada Pictor Rosenthal din Ploiești și străzile adiacente sunt rupte de vremurile în care trăim. Bălțile adânci, noroiul, gropile și gunoaiele compun tabloul de coșmar al dezastrului și al nepăsării. Traiul aici a devenit insuportabil, iar oamenii pun mână de la mână pentru a-și repara singuri străzile. Ziarul Incomod a fost la fața locului și a stat de vorbă cu ploieștenii uitați de autorități în Evul Mediu. 

 

- Reclamă -

 

Cartierul rupt de Ploiești

Partea de sud a cartierului „Pictor Rosenthal” este ruptă de Ploiești și la propriu și la figurat. Strada Pictor Rosenthal și cele adiacente acesteia se află între liniile de cale ferată Ploiești-Buzău și Ploiești-Urziceni, iar singura cale de acces cu mașina este o trecere la nivel cu calea ferată, de fapt o rampă destul de abruptă, unde s-au produs destule accidente din cauza lipsei vizibilității. Este vorba despre trecerea la nivel cu calea ferată Ploiești-Urziceni, iar aceasta face legătura cu zona „Bariera București”, prin Bulevardul Petrolului.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -

Numai că oamenii nu prea au treabă în „Bariera București”… Medicul de familie la care sunt arondați aproape toți care locuiesc aici, biserica, cimitirul, toate sunt însă în partea de nord a cartierului. Iar aici se poate ajunge direct doar pe jos, peste linia ferată Ploiești-Buzău, cu riscurile de rigoare, pentru că, pe partea aceasta, nu este amenajată nicio trecere.

Cu mortul în cârcă, peste linii

Pentru bătrânii care n-au mașină, e de rău! Oamenii ne-au povestit că traversează șinele cu bicicleta în cârcă pentru a ajunge la medicul de familie sau la biserică. Pentru ei, ocolișul prin Bariera București, ca să ajungă la o aruncătură de băț de casă, peste linii, e prea mare.

Au fost și cazuri de pomină, desprinse parcă dintr-un film absurd. Ca să ducă mortul la biserică, cineva l-a luat în cârcă și l-a trecut liniile… Aceasta este realitatea Ploieștiului modern…

N-ai mașină, e de rău. Ai mașină, e tot rău!

Nici cei cu mașini nu sunt mai norocoși. Străzile din partea asta a cartierului Pictor Rosenthal arată ca după bombardament. Sau ca la 1907, după cum bine a spus, râzând amar, unul dintre ploieștenii cu care am stat de vorbă.

- Reclamă -

Sunt gropi la tot pasul și toate adânci, iar noroiul e gros. „Am schimbat al treilea set de amortizoare la mașină. Câți bani credeți că am să-mi permit așa ceva?„, ne-a spus un șofer pe care l-am prins „în trafic”, pe strada pe care se circulă cu până în 10 kilometri pe oră, cu dese opriri înaintea „capcanelor” care acum s-au umplut cu apă.

Autobuzele TCE nu mai ajung aici

O mare probemă este lipsa transportului în comun. Autobuzele TCE nu mai ajung aici. Până nu demult, exista traseul 32, care deservea strada Pictor Rosenthal. Oamenii spun că TCE a renunțat la stație deoarece șoferii s-au plâns că trec greu rampa de peste linia ferată și că nu au vizibilitate la asigurare.

Așa au ajuns oamenii să se descurce cum pot. Cei cu mașini ocolind din Bariera București ca să ajungă spre Centru, alții pe jos sau cu bicicletele, peste calea ferată fără trecere amenajată.

Oamenii repară singuri strada

Ploieștenii din „Pictor Rosenthal” au ajuns la capătul răbdării. S-au săturat de promisiuni și vizite electorale. Acum, de când cu zăpada și ploile, au pus mână de la mână și au plătit o mașină cu pietriș, pentru a astupa singuri gropile.

450 de lei a costat pietrișul, iar restul, până la 750 de lei, plata pentru muncitorii veniți cu camioneta. Bani, pe care cei din „Pictor Rosenthal” i-au scos din buzunar.

 - Ziarul INCOMOD

Gunoaiele aduse în „Pictor Rosenthal „cu căruța

Nu doar starea deplorabilă a străzilor îi revoltă oameni. Ploieștenii care stau în acest cartier asistă neputincioși cum cresc mormanele de gunoaie la doi pași de casele lor.

Vin *** (persoane de etnie romă – n.r.) cu căruțele și aruncă tot gunoiul aici. N-avem poliție locală, n-avem nimic. Pe noi nu ne bagă nimeni în seamă, nimeni nu se intersează de noi„, ne-a spus un alt ploieștean care locuiește aici.

Ziarul Incomod va solicita un punct de vedere al Primăriei Ploiești față de situația prezentantă în acest articol, urmând să publice răspunsul imediat ce va fi primit.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img