PSD Prahova a organizat, miercuri, o conferință de presă în care au fost abordat, printre altele, subiectul scandalos al facturilor uriașe primite de români la energie electrică și gaze. 

Senatorul Radu Oprea a explicat procedura de compensare și a precizat că furnizorii au fost obligați să rectifice facturile eronate.

“Legea plafonării și compensării a fost făcută inițial în baza datelor furnizate de ministrerul Energiei. Acea lege nu a vut efectul dorit de cei prezenți aici, în sensul în care foarte multe companii au emis facturi eronate, se vorbește despre milioane de facturi. Pentru aducerea facturilor la normalitate, există o ordonanță aprobată săptămâna trecută, care obligă toți furnizorii să refacă facturile, cu interzicerea punerii în situație de penalități și cu interzicerea debranșării.

În ceea privește cea de-a doua ordonanță, aprobată ieri, PSD a dorit ca legea plafonării și compensării să cuprindă cât mai mulți români. Și atunci s-au întâmplat două lucruri.

Au scăzut plafoanelle, de la 1 leu la 0.8 la energie electrică și de la 0.38 la 0.31 la gaze și, în același timp, s-au mărit volumele.

Aproape 90 la sută dintre români vor beneficia de această compensare.

Astfel, în momentul în care se face compensarea, prețul la energie electrică ajunge la cel de dinainte de liberalizare. La gaze, un preț relativ decent față de nivelul care este acum piață”, a declarat senatorul Radu Oprea.

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A CONFERINȚEI:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here