Cel mai precis utilaj din lume pentru echilibrarea roților a ajuns la Ploiești, fiind folosit de o vulcanizare recent deschisă în oraș. Este vorba despre un utilaj Hunter, de ultimă generație, importat din America.

Utilajul Hunter este considerat de specialiștii din domeniu ca fiind “Rolls Royce-ul în materie de echilibrat roți”.

După ce a acumulat o experiență de opt ani în vânzarea de anvelope, Anvelocors și-a extins domeniul de activitate și a deschis și o vulcanizare. Administratorul societății a studiat îndelung utilajele disponibile și a decis să facă o investiție consistentă, achiziționând utilajul Hunter. Cu ce se deosebește acesta ne-a explicat într-un scurt interviu și printr-o demonstrație pe care o puteți vedea la finalul articolului.

Reporter: Cu ce vine nou acest utilaj în ceea ce privește echilibratul roților?

Ovidiu Șerban (administratorul vulcanizării): Este cel mai precis utilaj de echilibrat roți din lume. Astfel, clienții nu se întorc în vulcanizare să semnaleze probleme de vibrații ale anvelopelor. Practic, echilibratul pentru asta este important, elimină vibrația din volan, din mașină, dată de roți.

Reporter: Cum funcționează acest utilaj?

Ovidiu Șerban: În mare parte este automatizat, astfel că echilibrarea roților ar putea să o facă și o persoană mai puțin experimentată.  Pentru jantele de aliaj folosește o indicație laser pentru a lipi plumbii. Și un utilaj mai puțin performant face acest lucru, diferența o face însă faptul că acest utilaj are un sistem de calcul prin care împarte plumbii pe interiorul jantei, în funcție de dezechilibrul roții, astfel încât vibrațiile se duc spre zero, aproape de perfecțiune. Mai vine nou și cu faptul că și la jantele de tablă folosește o indicație laser pentru a arăta unde se bat plumbii. Niciun alt utilaj din lume nu încearcă măcar acest lucru, iar Hunter o face foarte precis. Pentru necunoscători, la jantele de tablă plumbii se bat la “ora 12”, dar când te apleci să-l bați poate fi 11.45, 12.15, iar treaba este milimetrică, dacă plumbul e pus cu 2 mm mai într-o parte, poate da vibrații. Laserul acesta face ca plumbii să fie puși perfect chiar și pe jantele de tablă.

Reporter: Având în vedere că vorbim despre un aparat de ultimă generație, la ce prețuri să se aștepte oamenii?

Ovidiu Șerban: Tocmai pentru că suntem noi pe această piață și încercăm să aducem în atenția clienților din Ploiești acest utilaj, am încercat să păstrăm prețurile unui schimb normal de anvelope din orice altă vulcanizare. Nu suntem nici mai scumpi, nici mai ieftini și încercăm să menținem aceste prețuri o perioadă cât mai mare, mai ales că traversăm perioada aceasta de criză economică. Mai sunt două noutăți pe care le aducem față de alte vulcanizări.

Una dintre ele este faptul că noi curățăm butucul de rugină după desfacerea roții. Utilizatorii știu foarte bine că în vulcanizări roțile sunt lovite pentru a se desprinde de pe butuc, unde se lipesc din cauza ruginii, din cauza lipiturii feroase care se crează acolo. Înainte să montăm roata, noi ștergem butucul de rugină și aplicăm un spray de cupru și vaselină tocmai pentru ca data viitoare să nu se mai întâmple acest lucru. Până la următorul schimb, roata nu se va mai lipi.

Cea de-a doua noutate, care de altfel ar trebui să fie normalitate în orice vulcanizare, este aceea că strângerea prezoanelor de la roți se face doar cu cheie dinamometrică la puterea Newton indicată într-un tabel acceptat de RAR. Pentru fiecare mașină se specifică în acel tabel la ce putere trebuie făcută strângerea. Noi ținem cont cu sfințenie de acest tabel pentru că alfel se riscă ruperea prezoanelor.

Reporter: Un alt lucru pe care ar trebui să îl știe oamenii este acela că aveți și hotel pentru anvelope. Ce prețuri practicați pentru acest serviciu?

Ovidiu Șerban:  Avem un depozit pregătit să primească undeva la 20.000 de anvelope de la un sezon la altul, atât cu jante, cât și fără. Ploieștiul este un oraș cu foarte multe blocuri și spații de depozitare mici. Luăm grija clienților privind depozitarea anvelopelor la un preț estimativ de 100 de lei, pentru toate cele patru roți, tot sezonul. Clientul vine doar să le schimbe, ne anunță cu o zi înainte să-i aducem roțile din depozit, și le depozităm pe celelalte. În general se percep 15-20 lei pe roată, pentru fiecare lună de pozitare. Noi percepem 100 lei pentru tot sezonul, la roțile fără jantă, și 120 lei la cele cu jantă, indiferent de mărime sau de luna când decide să le schimbe.

Anvelocors, vulcanizarea unde găsiți utilajul Hunter pentru echilibrarea roților, are sediu la intrarea în Oborul Ploiești, peste drum de hotelul Casa Rotaru. Detalii puteți primi și la numărul de telefon 0724.089.368

Mai jos puteți vedea imagini video cu utilajul Hunter:

 

 

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here