Asociațiile crescătorilor de animale din zona Comarnic au organizat un protest pentru pentru a atrage atenția autorităților asupra faptului că încă nu s-a găsit o rezolvare cu problema urșilor care atacă regulat gospodăriile oamenilor.

Ciobanii spun că vor aduce cu ei 500 de oi la protestul de vineri, 3 noiembrie 2017. Aceștia sunt disperați, susțin că cel puțin odată pe săptămână le sunt atacate gospodăriile și nu de puține ori animalele sălbatice le-au intrat și în casă.

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a solicitat intervenția jandarmilor în nenumărate rânduri pentru a asigura protecția fermelor din zona Valea Prahovei. Jandarmeria s-a confruntat cu nouă urși, o vulpe și un porc mistreț. Jandarmii intervin cu promptitudine de fiecare dată când sunt solicitați, însă, nu pot decât să alunge animalele din zona gospodăriilor.

Reamintim că duminică, 29 octombrie, un cioban a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost atacat de un urs.

Citește și FOTO! Cioban atacat de urs în Prahova

Pentru a fi siguri că se vor face auziți și că această problemă va rezolvată, aceștia intenționează să stea cu oile pe marginea drumului național până la lăsarea întunericului încercând să nu afecteze traficul.

Iată mai jos ce spune Sorin Popa, primarul din Comarnic, despre această situație:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here