Tot mai multe localități din Prahova aflate în zona de deal sau submontană sunt frecventate de urși. La Ștefești, oamenii sunt pur și simplu îngroziți. În timp ce urșii “vânează” prin curțile sătenilor, AJVPS e total depășită de situație și reacționează cu mare întârziere.

Atacurile urșilor sunt frecvente la Ștefești. Aceștia bat străzile comunei, intră în gospodării și omoară animalele domestice, oi, capre, porci și chiar și vaci.

Mai multe filmări cu urși goniți pe stradă de tineri aflați în mașini au fost postate pe Facebook. (Atenție, limbaj licențios)

Primarul Vasile Tăbăraș este extrem de nemulțumit de faptul că cei de la AJVPS Prahova nu acționează conform legii pentru rezolvarea problemei urșilor care terorizează locuitorii comunei.

“Urșii s-au înmulți în așa fel încât nu mai face nimeni față, nu sunt inventariați, iar AJVPS Prahova nu prea își face datoria.

Sunăm la 112, dar până vine echipa de intervenție, ursul a luat prada și a plecat. La ultimul eveniment, la 5 minute, am fost eu și viceprimarul, apoi au venit jandarmii, poliția și ISU, iar AJVPS, după 35 de minute”, a spus primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here