fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

VIDEO: Consilierii locali, corectați de elevii ploieșteni. Președintele Consiliului Elevilor a venit să clarifice proiectul pentru burse

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Președintele Consiliului Județean al Elevilor, Robert Avram, a solicitat modificarea proiectului pentru bursele elevilor, chiar în cadrul ședinței în care proiectul urma să fie supus la vot. Reprezentantul elevilor prahoveni a solicitat și majorarea burselor începând cu semestrul al doilea. 

Reprezentantul Consiliului Județean al Elevilor a cerut cuvântul în ședința de miercuri a Consiliului Local Ploiești.

Robert Avram a solicitat modificarea proiectului de hotărâre, astfel încât toți elevii care au drept la bursă să-și primească banii la timp.

- Reclamă -

Trebuie stabilit si numărul de elevi beneficiari. Dacă numărul elevilor eligibili nu va fi stabilit prin hotărâre, ne vom vedea în situația în care școlile trebuie să selecteze doar o parte dintre aceștia, astfel încât unitățile de învățământ să se încadreze în fondurile primite de la primărie„, a susținut președintele elevilor prahoveni în fața consilierilor locali ploieșteni.

 

- Reclamă -

Elevii vor și burse mai mari, începând cu semestrul al doilea. 

Propunem majorarea burselor, astfel încât să fie centrate pe nevoile elevilor. Uniformizarea unor cuantumurii nu ia în calcul anumite aspecte. De exemplu, unui elev care nu este din Ploiești, 100 de lei nu-i ajung să plătească nici abonamentul pentru transport să vină până în Ploiești. Nu mai punem la socoteală alte cheltuieli„, a explicat Robert Avram.

Elevii sunt nemulțumiți și de întârzierea acordării burselor și le-au atras atenția consilierilor locali că introducerea proiectului pe ordinea de zi a unei ședințe aproape de sfârșitul anului, în condițiile în care școala a început în septembrie, nu este justificată.

Consilierii locali au inclus și au votat amendamentul legat de specificarea numărului elevilor beneficiari și au explicat că, în 2020, banii pentru burse au venit în totalitate de la bugetul local, deși o parte trebuia asigurată de bugetul de stat, potrivit legii.

- Reclamă -

Faptul că am acoperit sumele necesare pentru burse doar din bugetul local nu este o motivație pentru a ține bursele la un cuantum considerat insuficient. Luăm foarte în serios propunerea de majorare„, a spus consilierul local Paul Palaș (ALDE).

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img