Regulamentul de închiriere a parcărilor condominiale din municipiu, adoptat de fostul legislativ ploieștean la sfârșitul anului 2019, a fost suspendat.

Decizia a fost luată joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local. Proiectul de hotărâre privind suspendarea fostei hotărâri care reglementa modul în care să fie închiriate parcările din zona blocurilor a fost aprobat cu 24 de voturi favorabile şi doar trei abţineri, ale consilierilor Pro România.

Potrivit viceprimarului Daniel Nicodim suspendarea vine, oficial cel puţin, pe fondul pandemiei de COVID-19. Edilul a explicat, în timpul şedinţei, că autorităţile au considerat că aplicarea regulamentului ar fi generat un risc sanitar, în condiţiile în care acesta prevedea depunerea de documente de către mii de potenţiali beneficiari şi organizarea de licitaţii pentru asociaţiile de proprietari unde numărul de doritori era mai mare decât cel al locurilor disponibile.
“De îndată ce condiţiile legale o vor permite, vom veni cu un proiect. Probabil că vom veni cu un proiect-pilot la început, pentru a duce la îndeplinire ideea susţinută de proiectul pe care noi îl suspendăm acum. Starea de alertă restricţionează oarecum depunerea de dosare şi toate activităţile pe care cetăţenii trebuie să le facă şi să interacţioneze cu autorităţile din subordinea Consiliului Local”, a explicat viceprimarul Daniel Nicodim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here