Situația la Transport Călători Express S.A. este în continuare incertă! Deși s-a aprobat eșalonarea datoriei pe care operatorul public de transport în comun o are către Serviciul Public Finanțe Locale, încă se pune problema sursei de finanțare.

Primarul Adrian Dobre a explicat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că atâta timp cât a existat un aviz negativ, iar proiectul nu a primit viză de Control Financiar Preventiv, din punct de vedere legal nu se poate reveni asupra deciziei, așadar este exclusă varianta propunerii din nou a aceluiași proiect, prin care Consiliul Local să vireze către TCE banii. Este vorba de bani proveniți din diferența dintre venituri și cheltuieli pentru anul 2016. Primarul Dobre a spus că urmează să vadă cu ce decizie vine conducerea societății cu privire la aceste sume de bani.

Reamintim că TCE trebuie să plătească SPFL aproximativ 15 milioane de lei, datorie care provine din neplata taxei aferente unei diferențe de tarif de la societatea de transport. Datoria va fi eșalonată pe 5 ani, dar chiar și așa TCE întâmpină grave probleme financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here