Contracte pentru gestionarea maidanezilor, date pe ochi frumoși și plătite în baza unor documente contestabile. Asta au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Câmpina.

Verificările documentelor arată că în anul 2017 autoritățile locale au plătit aproape 120.000 de lei în baza unor anexe cu un titlul evaziv  – ”Cheltuieli efectuate cu adăpostul canin” – unei firme care a obținut contractul deși nu îndeplinea nici măcar condițiile minime care să o poată califica pentru prestarea unor astfel de activități.

Verificările făcute de Curtea de Conturi în documentele contabile ale autorităților din municipiul Câmpina, județul Prahova, readuc în prim plan un scandal vechi de peste un an și jumătate. La acel moment, imagini de groază cu animale moarte și lăsate să putrezească sau pui de câine înghesuiți au scandalizat opinia publică.

Acum, iese la iveală faptul că mizeria de la adăpostul de câini al primăriei, de care se ocupa o firmă privată, era plătită cu bani grei. O spun specialiștii de la Curtea de Conturi, care au constatat că pentru tratamentele absolut inumane la care erau supuse animalele de la bugetul local se plăteau lunar mii de lei unei firme care obținuse contractul, deși, după cum spune Curtea de Conturi, ”nu îndeplinea condițiile minime de eligibilitate referitoare la atestarea pentru activitatea pe care a solicitat să o presteze”.

Concret, în urma auditului s-a constatat că Primăria Câmpina a plătit 119.000 de lei pentru mizeria prezentată în imagini în anul 2016, de către reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor. Cam 9.000 de lei pe lună, plus TVA, pentru activități de capturare, transport, sterilizare, vaccinare antirabică, întreținere și eutanasiere câini de pe raza municipiului Câmpina. Mai mult decât faptul că realitatea a arătat că animalele erau țiute captive, înfometate, netriate și neîngrijite, documentele arată că banii pentru adăpost au fost dați fără nicio justificare.

28.07.2016 LAGARUL CAMPINA!!!!Pot spune ca azi am vizitat cel mai HORROR loc in care am ajuns vreodata. Dupa cum stiti am actionat de-a lungul timpului in mai multe adaposturi tip LAGAR dar ceea ce am gasit la Campina nu am gasit nicaieri. 9000 lei lunar de la primarie, adapost "autorizat" de catre DSV Prahova, Este lagarul in care nu exista medic veterinar, cainii nu primesc apa,mancare…nimic,nimic,nimic!!!!!Ingrijitorii au aparut doar azi in urma vizitei noastre de ieri. Este adapostul in care cateii ramasi dupa plecarea noastra sunt in grija nimanui!!!Sunt constient ca in Romania exista astfel de locuri de care noi nu stim, dar despre acesti catei am aflat si pe ei i-am privit in ochi. Pe toti 74!!!!!Fac un apel catre asociatiile din Romania!!!!Acesti catei TREBUIE SCOSI URGENT DIN LAGAR!!!!Fiecare secunda petrecuta acolo le poate fi fatala.Cer ajutorul oamenilor sa sprijine finaciar asociatiile si persoanele care pot prelua caini1. Olimpia Margareta Nicolescu ,poate construi 5 tarcuri si poate caza 20 de catei al caror transport il pot asigura.O rog pe Olimpia sa comenteze in postare si sa ne comunice costurile pentru constructie si intretinerea lor.2. Mona Semeniuc ,poate construi 2 tarcuri si poate caza 10 catei al caror transport il asigur.O rog si pe doamna Mona sa ne comunice costurile.3.Asociatia Casa lui Patrocle din Suceava poate prelua 15 catei.Sa ne comenteze referitor la ce costuri implica.4.Eu voi prelua restul si voi alege cateii traumatizati. Si eu trebuie sa construiesc spatii pentru ei pentru ca in acest moment nu am niciun loc liber.Rog oamenii de bine sa ni se alature in acesat demers si sa se creeze grupuri de donatori care sa ajute fiecare asociatie sau persoana in parte.Cu adapostul gol si cu toti cateii dusi in siguranta vom putea semana iadul la Campina. Aceste orori trebuie stopate si cei care le fac trebuie sa plateasca pentru aceste crime!!!Ii rog din suflet pe cei care nu pot ajuta concret la acest apel sa nu comenteze si sa se rezume doar la un share.Nu e momentul sa blestemam si sa injuram. Va inteleg aceste reactii pentru ca eu asta fac de 3 ani incoace.Trebuie sa monitorizam comentariile oamenilor care pot ajuta.Salvarea cateilor trebuie facuta foarte rapid pentru ca mare parte dintre ei sunt intr-o stare deplorabila.Maine dimineata la ora 9 vom duce alaturi de politisti de la criminalistica 4 cadavre la necropsie pentru a dovedi in ce conditii crunte au murit acesti caini. Mi-am asumat resposabilitatea platii acestor necropsii in valoare de 2400 ron,bani pe care nu ii am in acest moment.Hai impreuna sa salvam aceste suflete si sa-i pedepsim pe cei care au ucis SI VOR UCIDE IN CONTINUARE!!!!!Fac un apel catre Asociatia Paws2Rescue sa se implice si in acest caz. Am incredere in ei si stiu ca pot!!!!Intreaga poveste, in curand, numai la Salvam Suflete la Kanal D!!!

Posted by Kola Kariola on Thursday, July 28, 2016

În anul 2016, au fost decontate concesionarului facturi în valoare de 119 mii lei inclusiv TVA, la nivelul tarifului global înscris în contract, fără o detaliere a serviciilor prestate, numai în baza unor anexe întocmite lunar cu titlul ”Cheltuieli efectuate cu adăpostul canin”, au concluzonat cei de la Curtea de Conturi, care apreciază că banii au fost dați, dar că nu există diocumente care să ateste că serviciile pentru care s-a plătit ar fi fost prestate.

sursa: libertatea.ro

andrei-volosevici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here