În fiecare dimineață, traficul rutier în zona de sud a Ploieștiului spre ieșirea către București este aproape paralizat.

Coloanele de mașini care se formează în jurul orei 8 dimineața se întind pe tot podul de la Gara de Sud și, uneori, ajung până la Piața Anton, pe strada Democrației.

Singura soluție pentru rezolvarea situației o reprezintă refacerea celor două pasaje subterane, de la Timken și de la sensul giratoriu de la “1 Mai”, care ar asigura accesul pietonilor.

Potrivit viceprimarului Cristian Ganea, mai trebuie semnat contractul pentru proiect, însă nu înainte de aprobarea bugetului pe 2019, la nivel național.

“După aprobarea bugetului local se va putea semna contractul. Este la stadiul de proiectare, licitația a fost făcută. Trebuie doar semnat contractul. Același lucru se întâmplă și cu alte investiții. Din cauza faptului că nu au fost aprobat bugetul pe 2019, nu se pot face reparații la imobile, nu se poate demara procedura pentru PUZ-ul de pe strada Cosminele și nici nu se poate încheia contractul pentru pasajele subterane din Bulevardul București, chiar dacă este finalizată procedura de evaluare a ofertelor. De asemenea, nu se pot emite comenzi pentru reparații străzi decât în limita de 1/12 pe lună din bugetul pe anul trecut, pentru situații de urgență, nu se pot face consolidari. Cred că spre sfârșitul lui aprilie vom putea demara toate aceste investiții”, a explicat viceprimarul Ploieștiului Cristian Ganea.

Până atunci, în zona de sud a Ploiești a Ploieștiului se circulă așa (Imagini surprinse pe strada Democrației, pe sensul spre Bariera București):

Începerea lucrărilor va ridica o altă problemă. Circulația ar trebui întreruptă la un moment dat. Iar altă variantă de traversare a liniei ferate de la Sud nu există.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here