Viceprimarul Cristian Ganea îi atacă pe primarul Adrian Dobre și pe consilierul personal al acestuia, Eugen Prună, spunând că cei doi iau decizii și fac ședințe pe la spatele său, în ceea ce privește Direcții care sunt în subordinea viceprimarului. Mai mult decât atât, Ganea spune că Dobre își arogă meritele pentru probleme rezolvate de fapt de el.

Scandalul a pornit de la modul cum au fost vopsite trecerile pentru pietoni din Ploiești. Societatea care se ocupă de asfaltări, Delta ACM, are contract cu alte două societăți, alături de care face marcarea semnelor pe asfalt. Ganea spună că Eugen Prună, consilierul primarului Dobre, a mers pe teren și susține că a descoperit o serie foarte mare de nereguli, dar că în realitate era vorba despre niște crăpături fine în care nu a intrat vopseaua. Cristian Ganea explică faptul că trecerile nu au fost reparate înainte de a fi vopsite și că este normal ca găurile să nu fie umplute cu vopsea. Viceprimarul mai spune că Prună dorește ca garanția acestor lucrări să fie precum garanția la un frigider, iar după șase luni vopseaua de pe trecerile pentru pietoni să arate exact la fel, ceea ce nu se poate. Viceprimarul spune că niciun lucru nu arată ca în prima zi și că un exemplu comparativ ar fi o pereche de pantofi, care se tocește de la o zi la alta.

Totodată, Cristian Ganea spune că a aflat că s-a ținut o ședință cu constructorul, dimineața la prima oră, convocată de Eugen Prună, dar că el a aflat de abia la 2-3 zile după și că nu știe ce s-a discutat în cadrul întâlnirii. “Bănuiesc că ar vrea să-mi ia această Direcție domnul primar, din moment ce eu nu sunt anunțat și nu sunt invitat la anumite ședințe pe care le țin cu constructorul”, spune Cristian Ganea.

Viceprimarul a explicat că la recepția lucrărilor se întocmește un proces verbal și un raport, documentele fiind asumate de mai mulți oameni care semnează că totul este în regulă. “După ce au semnat, ar trebui ori să-i dai afară pe aceia că au greșit, ori să îți vezi de treabă”, mai spune Ganea.

“Uneori mă gândesc că sunt de pomană pe aici dacă domnul primar vine și ia decizii prin spatele meu sau ține ședințe prin spatele meu. Unele le ține cu mine, cum a fost cea cu Poliția Locală, dar despre cea cu Delta ACM am aflat după câteva zile că au fost invitați aici”, mai explică viceprimarul.

Totodată, Ganea spune că Dobre își arogă meritele pentru lucruri rezolvate în realitate de el și dă exemplu lucrările de pe strada Elena Doamna, despre care spune că săptămâna trecută a mers acolo, a chemat operatorul și i-a explicat ce trebuie reparat, apoi a auzit că primarul Dobre a spus că a venit din concediu special să rezolve acea situație.

“Este o luptă politică pentru imagine. Hai să lăsăm politica la ușă și să ne ocupăm de administrație în continuare. Oamenii vor decide la alegeri, dar până atunci să ne vedem de treabă”, a mai declarat Cristian Ganea.

Viceprimarul spune că în urma acestor acțiuni, mai multe facturi ale operatorului au fost oprite de la plată, dar încă o dată se întreabă cine are dreptate, comisia care a semnat recepția lucrărilor sau primarul Dobre și consilierul Prună care au mers în control.

 

Vezi mai jos declarația integrală a viceprimarului Cristian Ganea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here