simulare traseu sosea centura azuga busteni
Consiliul Judeţean Prahova a anunţat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia şoselelor de centură ale oraşelor Azuga şi Buşteni şi a publicat primele simulări video cu viitoarele obiective de infrastructură.

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, într-un mesaj publicat pe contul său oficial de Facebook, că licitaţia pentru varianta ocolitoare Azuga – Buşteni a fost lansată, iar termenul de depunere a ofertelor este pe 23 februarie. El a publicat pe reţeaua de socializare şi două clipuri video care detaliază viitoarele trasee ale celor două şosele de centură.

“Centura orașului Bușteni va avea o lungime de aproape 7 km și două benzi de circulație. Vor fi construite 5 poduri noi peste Râul Prahova și unul peste Pârâul Jepilor, un pasaj suprateran peste Râul Prahova și calea ferată, un pasaj subteran lângă Castelul Cantacuzino, precum și 4 sensuri giratorii de legătură cu DN1, A3 și principalele artere rutiere din oraș”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean.

“Centura orașului Azuga va avea o lungime de aproape 3 km și două benzi de circulație. Vor fi construite un semitunel de 200 m, 6 poduri peste Râul Prahova, un pasaj subteran la intersecție cu DN1 și calea ferată, un pasaj suprateran peste Râul Prahova și calea ferată, precum și 2 sensuri giratorii de legătură cu DN1 și A3”, a mai detaliat Iulian Dumitrescu.

Preşedintele CJ a mai amintit că instituţia a scos la licitaţie şi proiectul pentru şoseaua de centură a oraşului Comarnic, termenul de depunere aici fiind fixat pe 1 februarie. “Construcția acestor centuri înseamnă mai puțin timp petrecut în trafic pe Valea Prahovei și o gură de oxigen pentru dezvoltarea județului”, a mai afirmat Iulian Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here