fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

VIDEO Cum arată fațada Cazinoului din Constanța, după ce a fost reabilitată parțial. Droaie de politicieni PNL prezenți la dezvelirea fațadei

Citește Și

- Reclamă -

Fațada Cazinoului din Constanța a fost parțial descoperită vineri dimineață, după ce partea de sus a fost reabilitată, iar schelele au fost date jos.

La evenimentul de dezvelire au participat numeroși politicieni și reprezentanți ai autorităților locale, toți din partea PNL care a făcut o adevprate desfășurare de forțe. În schimb, din partea USR și PSD nu a fost prezent nimeni la eveniment, deși semnarea contractului de reabilitare a avut loc pe vremea fostului primar PSD Decebal Făgădău și a Guvernului Dăncilă. În aceeași perioadă au început și lucrările efectiv.

- Reclamă -

Florin Cocargeanu, viceprimarul USR al orașului Constanța, a declarat pentru g4media.ro că nimeni din USR nu a fost înștiințat cu privire la eveniment și au aflat despre acesta din presă: ”Nu ne-a invitat nimeni. Nici măcar nu ni s-a adus la cunoștință, am aflat dimineață, din presă. Au făcut, la fel ca la Ziua Marinei, Congres PNL”.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în subordinea căreia se află Compania Națională de Investiții prin care se desfășoară proiectul, a fost astfel înconjurat exclusiv de liberali, începând cu primarul Vergil Chițac, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, vicepreședintele PNL Stelian Gima, prefectul liberal Silviu Coșa, viceprimarul PNL Ionuț Rusu, senatorul PNL Septimiu Bourceanu, și mai mulți consilieri locali PNL.

Constructorul, compania Aedificia Carpați, condusă de inginerul Petre Badea, a finalizat partea de sus a fațadei monumentului istoric. Reabilitarea Cazinoului are loc la patru decenii de la ultimele lucrări efectuate în anii 80 ai regimului comunist, când multe detalii arhitecturale și elemente originale au fost pierdute. Tot comuniștii au mai reabilitat Cazinoul în anii 1950-53.

- Reclamă -

Restaurarea Cazinoului din Constanța, clădire-simbol lăsată în paragină de 40 de ani, este realizată de asocierea Aedificia Carpați – Remon Proiect – Profesiona Construct Proiiect ARE și Tehnoinstal, potrivit rezultatului licitației organizate de Compania Națională de Investiții.

Proiectul inițial costa 44,9 milioane de lei (plus TVA) și urma să dureze doi ani și jumătate, cu o garanție de 5 ani.

Licitația a fost lansată de Compania Națională de Investiții pe platforma de achiziții publice la data de 23 mai 2019, iar la 15 ianuarie 2020 au început lucrările propriu-zise.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reacția Rompetrol după explozia de vineri dimineață pe platforma Petromidia

În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță,...
Sari la conținut