fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

VIDEO – Cum arată Grădinița „Sf. Mucenic Mina” din Ploiești, după finalizarea proiectului european de eficientizare

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploiești a anunțat vineri finalizarea recepției lucrărilor în urma proiectului european de eficientizare energetică derulat la Grădinița cu program prelungit „Sf. Mucenic Mina”, din vestul municipiului.

Obiectivul general al proiectului a fost reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a clădirii publice în care funcționează unitatea de învățământ.

- Reclamă -

Principalele lucrări executate au constat în montarea unui sistem fotovoltaic și a unor pompe de căldură, montare termosistem, înlocuire tâmplărie exterioară, montare scară metalică exterioară, montare rampă pentru persoane cu dizabilități, recompartimentări interioare, lucrări de schimbare a instalației termice și electrice, igienizări și refacerea grupului sanitar pentru persoane cu dizabilități, a anunțat Primăria, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Sunt gata lucrările la Grădinița „Sf. Mucenic Mina” din Ploiești

Proiectul a fost finanțat din fonduri de la bugetul local și din surse externe nerambursabile prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiție 3.1. – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul de locuințe, Operaţiunea B – Clădiri Publice.

- Reclamă -

„Totodată, prin realizarea acestei investiții publice, au fost atinse următoarele obiective:

– creșterea eficienței energetice a clădirii prin reabilitarea termică și implementarea unui iluminat eficient energetic;

– scăderea consumului energetic primar prin utilizarea resurselor de energie regenerabilă –  pompă de căldura și panouri fotovoltaice;

– diminuarea costurilor de utilizare a infrastructurii prin reabilitarea termică și reducerea consumului energetic;

- Reclamă -

– asigurarea egalității de șanse prin adaptarea infrastructurii la Normele privind accesibilitatea infrastructurii pentru persoanele cu handicap”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Ploiești.

Primăria Ploieşti a semnat un nou contract de finanţare din fonduri europene, prin PNRR

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...