fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

VIDEO. Cum au reușit doi bărbați să fure banii din conturile unor persoane, folosindu-se de numerele lor de telefon

Citește Și

- Reclamă -

Metodă „inedită” găsită de un ploieștean și un bucureștean pentru a fura banii din conturile unor persoane.

„La data de 30.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Ploiești au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza teritorială a municipiului București, Ploiești și a localității Drăgănești, județul Prahova, la locuințele a 2 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

- Reclamă -

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, la data de 29.09.2019, unul dintre suspecți, a apelat serviciul de relații cu clientii al unei companiei telefonice și recomandându-se ca fiind persoana vătămată, a solicitat portarea numarului de telefon ce-i aparținea acesteia, pe o altă cartelă SIM, făra număr.

Ulterior, în aceeași zi, aflându-se în posesia numărului de telefon al persoanei vătămate, a apelat serviciul de relații cu clienţii al unei unități bancare şi, atribuindu-și identitatea persoanei vătămate, a solicitat şi obţinut de la reprezentanții acesteia resetarea parolei de acces pentru aplicația de internet banking, noua parolă fiind transmisă prin SMS.
Aflându-se în posesia datelor de logare la aplicaţie, suspectul, fără drept, a efectuat conversia sumei de 9000 euro în lei, în contul persoanei vătămate, după care a transferat la data de 29.09.2019 din acelaşi cont, sumele de 23.000 lei, respectiv 20.000 lei, într-un alt cont bancar deschis la aceeași unitate bancară.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat faptul că, în perioada 27-29.09.2019, suspecții au prejudiciat și alte două persoane, folosind același mod de operare, valoarea totală a prejudiciului cauzat ridicându-se la suma de 231.500 lei.

- Reclamă -

Pentru a nu fi depistați, sumele de bani obţinute din activitatea infracțională au fost folosite de către suspecți pentru cumpărarea mai multor bunuri de lux, cu valoare mare, aceștia identificând persoane care aveau postate spre vânzare, pe site-uri specializate, astfel de bunuri. Sub pretextul că sunt adevărații titulari ai conturilor, suspecții au efectuat transferurile financiare în conturile bancare aparținând vânzătorilor, primind în schimb bunurile.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 22 de telefoane mobile și cartele SIM, 16 sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor informatice, 15 ștampile și dispozitive de aplicare a timbrului sec, deținute fără drept, înscrisuri și suma de 3.040 euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

- Reclamă -

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”, este comunicatul transmis de DIICOT.

Vezi mai jos imagini video din timpul perchezițiilor:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut