Doi bărbați, unul din Ploiești și celălalt din București, suspectați că au comis fraude informatice au fost reținuți pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă. 

Cei doi au fost reținuți în urma unor percheziții efectuate de DIICOT Ploiești și BCCO Ploiești, în București, Ploiești și în comuna prahoveană Drăgănești.

CITEȘTE și VIDEO. Cum au reușit doi bărbați să fure banii din conturile unor persoane, folosindu-se de numerele lor de telefon

Potrivit reprezentanților BCCO Ploiești, suspecții au apelat la serviciul relații cu clienții al unui operator de telefonie mobilă, recomandându-se a fi persoanele vătămate și au solicitat portarea numărului pe un alt SIM, fără număr.

Ulterior, fiind în posesia numerelor de telefon și cunoscând datele personale ale victimelor cele referitoare la conturile bancare, au apelat serviciul de relații cu clienții al unei bănci, intrând astfel în posesia datelor de conectare la aplicația de Internet Banking a victimelor.

Odată ce au obținut acces, au efectuat transferuri finaciare frauduloase de 231.500 de lei (peste 50.000 de euro).

Pentru a nu fi depsitați, cei doi au cumpărat produse scumpe de pe internet, sub pretextul că sunt adevărații titulari ai conturilor.

În urma prechezițiilor, au fost ridicate 22 de telefoane mobile și cartele SIM, 16 calculatoare și sisteme de stocare informatice, 15 ștampile și dispozitive de aplicare a timbrului sec, înscrisuri și suma de 3.040 euro.

Vezi mai jos prezentarea cazului făcută de un ofițer BCCO Ploiești.

Poliția recomandă următoarele:

*Nu divulgați nimănui datele de conectare la Internet Banking, Mobile Banking și nici conturile pesonale la alte aplicații.

*Păstrați în siguranță documentele referitoare la numerele de telefon, conturi bancare și alte date personale.

*În cazul anulării fără motiv a postului telefonic utilizat, contactați de urgență operatorul de telefonie mobilă.

*Stabiliți de comun acord cu reprezentanții băncilor cea mai bună modalitate de securizare a conturilor dumneavostră.

*În cazul vânzării on-line a unor bunuri, asigurați-vă că identitatea cumpărătorului este aceeași cu cea a titularului contului care vă transferă banii.

*Anunțați imediat poliția în cazul în care există indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here