Polițiștii din Ilfov au reținut două persoane ce ar fi deținut o fabrică clandestină de articole vestimentare contrafăcute în Orașul Pantelimon și au ridicat în vederea confiscării  3000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute, precum și aparatura și materialele utilizate în activitatea infracțională.

La data de 19 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu sprijinul polițiștilor Orașului Pantelimon din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, au destructurat o grupare specializată în contrafacerea articolelor vestimentare.

Pentru documentarea întregii activități infracționale polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, la un imobil din Orașul Pantelimon, unde au descoperit o fabrică clandestină de îmbrăcăminte, precum și la un depozit în sectorul 2 din municipiul București, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripționate dar și inscripționate cu diferite mărci cunoscute.

Polițiștii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la cele două locații,  peste 3000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute respectiv, treninguri, veste, pantaloni, cămăși, geci, peste 27.500 de etichete cu mărci cunoscute, aproximativ 6400 cheițe de fermoar inscripționate cu o marcă renumită, peste 4500 de abțibilduri inscripționate cu însemnele unor mărci, precum și aparatura și materialele utilizate în activitatea infracțională.

De asemenea, patru persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, dintre care două au fost reținute urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere corespunzătoare.

Din cercetări a reieșit faptul  că membrii grupării ar fi adus din Turcia articolele de îmbracăminte neinscripționate la depozitul din București, de unde hainele ar fi fost tansferate și inscripționate cu mărci cunoscute la fabrica clandestină din Orașul Pantelimon.

Ulterior marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din București cât și din țară, precum și în mediul online.

Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 500.000 de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările față de cei în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere a unei mărci înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here