Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a făcut precizări asupra relației, în Prahova, dintre PSD și PNL, partidele care au format coaliția la nivel național.

Răspunzând unor întrebări în acest sens adresate de jurnaliști, Bogdan Toader a explicat că asocierea la nivel național între cele două partide nu implică și o coaliție la nivel local.

Toader a precizat însă că dorește continuarea proiectelor implementate în mandatul său de președinte al Consiliului Județean Prahova și nu a exclus o posibilă canditatură la președinția CJ Prahova, funcție ocupată, în urma alegerililor din 2020, de liberalul Iulian Dumitrescu.

“Aţi văzut, primul lucru în urma formării coaliţiei care a ieşit în mass-media la nivel central a fost legat de proiectele pe care Partidul Social Democrat şi le doreşte.

La fel şi la nivel judeţean, noi ne dorim anumite proiecte, domnul Iulian Dumitrescu îşi doreşte anumite proiecte, noi sperăm să cădem de acord şi să implementăm cât mai multe, pentru că sunt toate în beneficiul cetăţenilor.

Vă pot da câteva exemple de proiecte pe care eu le consider importante, vorbim de DJ 720, drumul pentru care este un contract pe fonduri europene semnat, care înţeleg că ar fi în licitaţie şi care are o importanţă deosebită, ne leagă de judeţul Dâmboviţa, sunt banii deja contractaţi şi trebuie finalizat până în 2023 pentru că altfel se pierd fondurile; extinderea UPU; extinderea Spitalului Judeţean; sunt proiectele vechi pe care le-am demarat şi pe care le doresc continuate”, a declarat Bogdan Toader.

Președintele PSD Prahova a explicat că, la nivelul județului Prahova, și al orașului Ploiești, majoritatea PNL-USR formată în urma alegerilor este responsabilă pentru conducerea administrației locale în fața alegătorilor.

“În anul 2016 am avut alegeri, iar cetăţenii judeţului şi cetăţenii Ploieştiului au acordat încrederea la acel moment către PSD şi către ALDE şi am avut o majoritate PSD-ALDE la nivelul Primăriei şi la nivelul Consiliului Judeţean. În 2020, lucrurile s-au schimbat, cetăţenii au considerat că Partidul Naţional Liberal, împreună cu USR, trebuie să conducă judeţul şi municipiul.

Acum, dacă se întâmplă cum s-a întâmplat la nivel central şi oamenii îşi dau seama că au nevoie şi de Partidul Social Democrat este altă problemă. Dar în acest moment există o coaliţie formată, care conduce atât Primăria cât şi Consiliul Judeţean. Au primit încrederea cetăţenilor, mi se pare normal să arate ceea ce pot în acest moment.

O coaliţie între PSD şi PNL nu există la Ploieşti, dar o relaţie bazată pe proiecte şi un dialog există. Am dialogat cu domnul Volosevici pe diverse probleme ale municipiului, dar nu putem să vorbim de o coaliţie. Există dialog, cum e şi normal până la urmă.

În acest moment nu există negocieri, dar dacă se consideră că au nevoie de sprijinul nostru şi va trebui să intrăm într-o coaliţie, atunci vom discuta.

Este exact cum s-a întâmplat şi la nivel central. Exista o coaliţie. În momentul în care acea coaliţie nu a mai funcţionat – pentru că s-au văzut rezultatele dezastruoase ale acelei coaliţii – au considerat că trebuie să invite ca parteneri alt partid, iar coaliţia lor s-a destrămat.

Dacă în acest moment ei au o coaliţie (la nivel local – n.r.) şi consideră că merg lucrurile cum trebuie, ce pot să vă spun mai mult? Când vor considera că este nevoie de un partener serios şi responsabil precum Partidul Social Democrat, cu mare plăcere”, a mai declarat Bogdan Toader.

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A CONFERINȚEI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here