fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

VIDEO. Cum încalcă Rosal legislația privind protecția mediului. Imagini de la garajul societății

Citește Și

- Reclamă -

Un angajat al operatorului de salubritate Rosal ne-a trimis mai multe înregistrări din curtea societății care arată cum firma a încălcat în mod repetat legislația în vigoare! Deși Rosal a fost amendată și în trecut pentru că a depozitat deșeuri în curtea societății, în loc să le ducă la o rampă de gunoi, angajatul firmei ne-a trimis o filmare despre care spune că a fost realizată astăzi la sediul din cartierul Bereasca și în care se observă mormane de gunoaie depozitate, din nou, în curtea garajului.

Prin contractul încheiat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova, Rosal avea obligația de a duce gunoaiele la rampa de la Boldești Scăeni. Cum nu și-a plătit facturile către rampă, însă, accesul i-a fost îngrădit și o perioadă a transportat gunoaiele la rampa de la Vălenii de Munte, la Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova. Dar potrivit angajatului, accesul Rosal a fost blocat și la această rampă, așa că acum conducerea societății a luat decizia de a depozita deșeurile în curtea garajului.

- Reclamă -

Celelalte filmări trimise de cititorul nostru sunt mai vechi, susține acesta, și arată că Rosal a încălcat în mod constant legislația de mediu, deși chiar ministrul mediului Grațiela Gavrilescu a mers în control la firmă și a declarat că sunt mai multe nereguli care trebuie remediate.

În cea de-a doua filmare pe care o puteți urmări mai jos se observă cum mașinile Rosal sunt încărcate cu pământ. De altfel, acest lucru a fost, printre altele, chiar obiectul unui denunț depus la DNA de un angajat Rosal, care a explicat că astfel Rosal „fură la cântar”. Pământul face ca deșeurile să pară mai grele, iar Rosal facturează mai mult la primăria Ploiești. Chiar primarul Adrian Dobre a afirmat la un moment dat că i se pare că este exagerată cantitatea de deșeuri raportată de Rosal ca fiind adunată de pe străzile din Ploiești.

Alți angajați Rosal contactați de Incomod au spus că, în unele cazuri, printre deșeurile depozitate în curtea firmei erau și cadavre de animale, luate de pe străzi. Mai mulți angajați au confirmat că se simte un miros puternic de cadavre dinspre gunoaiele din curte, cu atât mai mult atunci când este mai cald afară, lucru care face lesne de înțeles ce bombă pentru sănătate reprezintă gunoaiele din curtea operatorului de salubritate.

- Reclamă -

Reamintim că directorul Rosal Ploiești este Cătălin Ioniță, care a mai ajuns în atenția opiniei publice și prin intermediul banilor publici pe care i-a câștigat din contracte cu diverse instituții publice din Prahova, prin intermediul unei firme pe care o controlează din umbră, SERVICETEAM BIROTICA SRL. Citește detalii aici!

 

Ziarul Incomod a transmis informații și imaginile către Direcția de Sănătate Publică Prahova, Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu Prahova, Garda Națională de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, solicitând puncte de vedere. Vom publica răspunsurile, în măsura în care acestea vor fi remise.

Mai jos puteți urmări imaginile (prima filmare este cea despre care angajatul susține că a fost realizată astăzi, a doua este cea în care mașinile Rosal sunt încărcate cu pământ, iar restul filmărilor sunt recente, imagini care arată că și în trecut gunoaiele au fost depozitate în curtea operatorului de salubritate):

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Rezultate Sondaj Incomod: voturi pentru primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova

Ziarul Incomod a realizat un sondaj privind voturile pentru primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova. Timp de o săptămână,...