Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor” Prahova a decis  ca tarifele pentru colectarea deşeurilor să fie majorate în cele 36 de localităţi din județ deservite de operatorul Rosal, inclusiv oraşele Ploieşti, Plopeni, Slănic şi Boldeşti-Scăeni.

Oficial, autorităţile nu vorbesc despre o majorare, ci despre introducerea unei penalităţi. Astfel, persoanele care vor colecta deşeurile selectiv, adică vor arunca gunoiul menajer separat de reziduurile din sticlă, metal, plastic sau hârtie, vor plăti acelaşi tarif de până acum.

În schimb, penalitatea le va fi aplicată celor care nu respectă regula.  Astfel, în mediul urban, tariful va creşte, în cazul aplicării penalităţii, de la 9,5 la 13,22 lei de persoană pe lună.

În mediul rural, prin aplicarea penalităţii, tariful pentru populaţie va urca de la 5,6 lei la 7,1 lei pe lună.

Președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, care este de altfel și președintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor” Prahova a precizat că  taxa va fi plătită strict de cei care nu respectă legeași care nu colectează selectiv.

Totodată, Toader a precizat că în cazul în care atât administrațiile publice locale, cât și operatorul de salubritate nu vor asigura cetățenilor condițiile necesare pentru a colecta selectiv, acestea vor fi sancționate de Garda de Mediu.

2 COMENTARII

  1. In Vălenii de Munte şi comunele din zona, operatorul de salubritate nu colectează selectiv gunoiul de la populație și nu se iau măsuri. Trece o singura masină care încarcă tot gunoiul, desi pun separat gunoiul menajer de cel reciclabil. Problema este cunoscută autoritătilor dar nu se iau măsuri faţă de Rosal. Sunt depasiti de situatie. Operatorul are sustinere politica de la nivel judetean şi de mai sus, se pare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here