fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

VIDEO Cum s-a prezentat la examen șoferul de tir care se visa director de spital: ”Această chestie este puțin mai, cum să vă zic”

Citește Și

- Reclamă -

Ambulanțierul de 43 de ani, care aspira la funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina, a avut o prestație jenantă în fața comisiei de examinare. Gabriel Dima (43 de ani), fost şofer de tir, printre altele, în prezent ambulanțier, a fost singurul candidat înscris la concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC), unitate suport COVID-19 din aprilie 2020.

Deşi are studii juridice şi experienţă de doi ani în domeniu, ambulanțierul a dovedit că nu este pregătit să conducă un spital.

- Reclamă -

Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager a SMC Câmpina a fost organizat luni, 8 februarie. Concurentul trebuia să-şi prezinte proiectul de management în faţa unei comisii din care au făcut parte doi manageri de spital, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi un reprezentant al Asociaţiei Pacienţilor.

Conform procedurii, Gabriel Dima a trebuit să răspundă la o serie de întrebări venite din partea comisiei de examinare, însă explicaţiile sale au stârnit râsete în sala de examen. A dovedit că nu are noţiuni elementare în ceea ce priveşte legislaţia fără de care nu se poate administra un spital şi că nici măcar nu are habar care este relaţia între un spital şi Casa de Asigurări de Sănătate sau Primărie, în subordinea căreia se află instituţia pe care dorea să o conducă.

„Autoritatea locală este şeful mai mare”

- Reclamă -

Întrebat, de exemplu, care este relaţia, din punct de vedere ierarhic, între managerul spitalului şi autoritatea publică locală, ambulanţierul a răspuns: „Este şeful mai mare”. Rugat de către comisie să încerce să formuleze un răspuns folosind termeni economico-financiari, Gabriel Dima s-a poticnit într-un ”deci”, urmat de pauză. Ambulanţierul nu a putut explica nici măcar ce trebuie să facă o echipă managerială într-un spital.

Cornel Moise, reprezentantul Asociaţiei Pacienţilor Prahova, a încercat să afle ce planuri are Gabriel Dima în legătură cu pacienţii care se internează la spitalul din Câmpina, în faţa unui nou val de infectări cu SARS-CoV-2.

„Cu ce planuri de măsuri veniţi dumneavoastră pentru ca în spitalul Câmpina să nu se întâmple ce s-a întâmplat la Matei Balş şi la Piatra Neamţ?”, a fost întrebarea reprezentantului pacienţilor din Prahova.

Răspunsul concurentului îl redăm cuvânt cu cuvânt:

- Reclamă -

”Referitori la chestia aceasta cu focul, deci e o măsură importantă pe care poţi să faci un contract de prestări servicii cu o anumită firmă care să-ţi verifice de exemplu toate instalaţiile electrice, pe parte de aparatură şi trebuie ţinut acest lucru în scurt. Problema este că multe spitale sunt foarte vechi şi această chestie este puţin mai, cum să vă zic, ca să schimbi o instalaţie la un întreg spital este foarte greu, dar se poate porni pe anumite sectoare şi îndreptat acest lucru pentru a nu avea evenimente de genul acesta care nu sunt atât de…”, au fost explicaţiile halucinante date de Gabriel Dima.

În acelaşi ton au urmat şi alte răspunsuri la întrebările pertinente venite din partea reprezentanţilor comisiei de examinare. Întrebat cum poate rezolva criza de comunicare între spital şi rudele pacienţilor bolnavi de COVID-19 internaţi la Câmpina, ambulanţierul a răspuns: ”Deci o altă chestie care poţi să mai faci în afară de telefonic, nu poţi să-l îmbraci pă ruda pacientului în costum de COVID şi să-l duci la… acolo la serviciul din partea unde trebuie să răspundă la telefon nu-şi desfăşoară serviciul cum trebuie. Aicia e altă chestie…”, a fost o parte din răspunsul său.

Cum ar fi vrut Dima să atragă medicii la Câmpina

În ceea ce priveşte criza de medici cu care se confruntă spitalul, ambulanţierul a arătat că are o soluţie clară pentru a atrage specialişti la Câmpina.

„Prin media, prin toate soluţiile deci trebuie să cauţi să îţi aduci medici prin toate soluţiile necesare, prin media, prin Facebook, prin orice”, a fost soluţia găsită ad-hoc de fostul şofer de tir.

Gabriel Dima a fost viceprimar de comună timp de doi ani, a lucrat ca şofer de tir, iar în prezent este ambulanţier în cadrul SAJ Prahova. Acesta are studii juridice, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti în anul 2007, iar în 2015 a finalizat studiile de master la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii ”Spiru Haret” din Bucureşti. A lucrat o perioadă în mediul privat, pentru ca apoi să intre în viaţa politică. S-a angajat în 2018 la Serviciul de Ambulanţă Prahova, pe postul de ambulanţier, pentru ca în 2019 să urmeze şi cursurile de management şi perfecţionare în domeniul sanitar. Şi-a intrerupt cariera de ambulanţier câteva luni pentru un post de şofer de tir.

Vezi mai jos video interviul dat de Gabriel Dima reprezentanților mass-media după concursul pentru postul de manager al Spitalului Municipal Câmpina:

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut