fbpx
sâmbătă, septembrie 30, 2023
22.8 C
Ploiești
spot_img

VIDEO: De ce (se) plânge președintele Costel Lazăr. Planul care transformă Petrolul la finalul sezonului

Citește Și

- Reclamă -
Petrolul merge bine pe plan sportiv, însă, financiar, echipa ploieșteană nu o duce bine. Situația este gravă, dacă ținem cont de ultimele declarații date în lacrimi de către președintele clubului Costel Lazăr. Oficialul petrolist a avut o ieșire dură la adresa autorităților, însă reacția a fost una mai mult emoțională, decât una bazată pe situația reală a relațiilor dintre club și autoritățile locale. 

„Sunt foarte dezamăgit de atiudinea autorităților locale. Este o bătaie de joc. Nu le este rușine acestor oameni care stau în funcții? Este strigător la cer, credeți-mă”, a spus, aproape să izbucnească în plâns, Costel Lazăr, la finalul victoriei cu UTA (2-1).

- Reclamă -

Este de înțeles președintele Petrolului, având în vedere eforturile pe care conducerea echipei ploieștene le face pentru a obține finanțare. În cadrul aceluiași interviu dat după meci, Costel Lazăr a spus că a făcut și un împrumut în nume personal, bani pe care i-a virat apoi în contul clubului.

Întrebat, astăzi, despre valoarea împrumutului, de către reporterii Incomod, Lazăr nu a dorit să dezvăluie suma.

„Este un împrumut pe care l-am făcut eu, la valoarea maximă pe care o puteam accesa”, a spus președintele Petrolului.

- Reclamă -

Cât despre atacul la adresa autorităților, oficialul echipei ploieștene a diluat un pic lucrurile, spunând că este nemulțumit că firmele din Prahova, în afara sponsorilor deja știuți, nu vor să ajute echipa, iar autoritățile rămân nepăsătoare.

În ceea ce privește sprijinul autorităților, situația nu este însă chiar cea descrisă de Costel Lazăr aflat, clar, într-un moment sensibil, în care ușile stau închise în mediul privat, iar el a apelat la soluția creditului în nume propriu.

Proiectul de finanțare depus la Consiliul Județean a fost respins

În urmă cu aproximativ două luni, Petrolul a depus un proiect de finanțare, pe Legea 350, la Consiliul Județean, pentru suma de aproximativ 330.000 de euro. Potrivit surselor noastre, proiectul a fost respins deoarece ar fi fost conceput greșit. Și nu de conducerea Petrolului, ci de o firmă care s-a ocupat de realizarea documentelor și depunerea acestora.

Autorii proiectului au estimat un buget prea mare. Conform ghidului, trebuiau să se încadreze la o sumă maximă de 1.500.000 de lei, însă au depășit valoarea, iar proiectul a fost descalificat.

- Reclamă -

Următoarea sesiune de finanțare în baza Legii 350 este anul viitor…

„Da, acel proiect a fost respins, dar nu am primit nicio motivare, de la Consiliul Județean, nicio explicație. Și dacă era greșit, cum spuneți dvs, nu putea fi refăcut? Nu trebuia să primim o sugestie?”, a declarat Costel Lazăr, la solicitarea Ziarului Incomod.

În ceea ce privește eventuala finanțare de la Consiliul Local Ploiești, situația este mult mai complicată.

Aceasta poate fi făcută doar prin asociere cu Consiliul Local Ploiești, iar asta înseamnă ca municipalitatea să aibă reprezentanți în Adunarea Generală a Asociaților. Asocierea cu Consiliul Local presupune, evident, transparență totală în ceea ce privește bugetul și cheltuielile (cum se întâmplă la CSM Ploiești).

Varianta a fost discutată încă de la momentul promovării în Liga I, însă celebrele întâlniri cu scântei dintre părți nu au condus la niciun rezultat.

Concret, membrii AGA ai Petrolului au avut impresia că vor pierde controlul clubului odată cu implementarea reprezentanților CL, procedură obligatorie, conform legii.

„Acele discuții nu s-au concretizat pentru că nu au venit niciodată cu o soluție viabilă. Au fost doar discuții, niciodată ceva concret”, a spus Costel Lazăr, cu privire la relația cu municipalitatea.

Planul care schimbă Petrolul

 

Petrolul stă bine din punct de vedere sportiv. Este pe loc de playoff și are șanse mari să rămână la o distanță relativ sigură de lupta directă pentru salvarea de la retrogradare. Financiar, la nivel de echipă, situația nu este foarte rea, restanțele nu sunt mari, oricum, nu mai mari ca la alte echipe.

Planul este ca, din vară, să fie făcută trecerea la societate pe acțiuni și vânzarea acestora, chiar și unei societăți care să ajungă să dețină un pachet majoritar.

„Încercăm să obținem finanțare în continuare și ne gândim să transformăm clubul în SA. Acest lucru poate fi făcut doar la finalul sezonului, nu în timpul campionatului. Dar până atunci, suntem dispuși să discutăm cu societăți interesate, inclusiv cu cineva care ar dorin să fie acționar majoritar”, a spus președintele Petrolului.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Două case au luat foc în Bărcănești

Incendiu în comuna Bărcănești. Două locuințe sunt afectate.Acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului...