Ziarul Curentul a publicat două înregistrări video în care Andreea Cosma și Vlad Cosma declară că nu au obiecții față de imparțialitatea procurorul Lucian Onea (DNA Ploiești), cel pus sub urmărire penală ieri de un procuror al Parchetului General tocmai după un denunț al celor doi.

Imaginile par a fi surprinse de la depozițiile celor doi frați Cosma în fața procurorului Lucian Onea, în biroul acestuia de la DNA, dar nu sunt datate. Din imagini se vede cum Onea îi întreabă explicit atât pe Andreea Cosma, cât și pe Vlad Cosma, dacă au obiecții legate de imparțialitatea sa ca procuror de caz, iar răspunsurile sunt transmise către persoana care realizează procesul-verbal. Mai mult, Vlad Cosma spune în fața camerei de luat vederi care îi înregistra depoziția că „nu există niciun dubiu (față de imparțialitatea lui Onea – n.red.) și spun lucrul ăsta în fața camerei”.

Curentul arată că Onea a depus cele două filmări la Parchetul General, la audierea sa în dosarul deschis tocmai ca urmare a plângerii depuse de Vlad Cosma. Acesta a susţinut că a fost pus de anchetatorii Negulescu şi Onea să falsifice nişte tabele cu nume de alegători din Republica Moldova – care ar fi fost, chipurile, trimise prin fax la DNA Ploieşti, de peste Prut – în scopul fabricării unor acuzaţii de corupere de către Sebastian Ghiţă a alegătorilor din Republica Moldova. Ghiţă ar fi corupt alegătorii pentru ca aceştia să îi dea voturile lui Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale din 2014.

Un comunicat de miercuri al Parchetului General arată că Lucian Onea a fost inculpat în acest dosar, iar surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că Onea a recuzat procurorul de caz.

Cine e procuroarea Elena Iordache de la Parchetul General. Magistratul care a început urmărirea penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare faţă de colegii ei de la DNA Ploieşti este acelaşi care, în urmă cu doi ani, a început urmărirea penală pentru spălare de bani împotriva lui Traian Băsescu şi care a dat clasare 6 luni mai târziu, după ce l-a chemat pe fostul preşedinte de câteva ori la audieri în calitate de suspect.

Există un dosar de şantaj. Aceleaşi surse au atras atenţia asupra faptului că la DNA există un dosar de şantaj în care sunt vizaţi chiar Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu. Persoane din anturajul familiei Cosma ar fi încercat să şantajeze procurorii DNA Ploieşti să renunţe la o anchetă, în caz contrar familia Cosma ar fi dat publicităţii înregistrările compromiţătoare cu ei. În februarie, când a izbucnit scandalul înregistrărilor de la Ploieşti, DNA a dat publicităţii un comunicat şi stenograme din dosarul de şantaj.

sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here