Deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu reclamă că majoritatea PNL din Consiliul Local tergiversează proiectul iniţiat de doi consilieri USR pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat controversatului om de afaceri Sebastian Ghiţă. Mai mult, un ales liberal a dat public asigurări, în şedinţa CL, că lui Ghiţă “i s-au fabricat dosare”.

Consilierul PNL Gheorghe Sârbu, decanul de vârstă al forului legislativ ploieştean, a avut o reacţie publică, în această săptămână, faţă de proiectul de retragere a titlului de cetăţean de onoare al lui Sebastian Ghiţă, iniţiat de doi consilieri USR. Într-un stil deslânat, acesta îi ia apărarea controversatului om de afaceri ploieştean, afirmând că “problema e că probabil dânsul a făcut ceva pentru ploieşteani de a primi titlul de onoare” şi că dosarele acestuia de corupţie ar fi fost “fabricate” de DNA.

“Dacă credeţi că un procuror tip «Portocală» a fabricat nişte dosare şi noi venim în Consiliul Local să retragem fără să avem un fundament, fără ca Comisia juridică să ne spună «băi oameni buni, trebuie retras!», păi cei de la Comisia 6 ce să hotărască?”, a afirmat, foarte convins, consilierul local, deşi anterior anunţase că nu îl cunoaşte personal pe Ghiţă.

Poliţeanu reclamă că proiectul de retragere a titlului este tergiversat de forul legislativ şi plimbat între comisiile interne al Consiliului Local, lucru confirmat, în esenţă, şi de consilierul PNL, care vorbea despre mutarea lui de la Comisia 6, care se ocupă printre altele de cultură, la Comisia 7, juridică.

Mihai Poliţeanu acuză tergiversări în comisiile interne al CL

“Colegii mei, consilierii locali Mihai Tonsciuc și Magdalena Trofin, au inițiat un proiect de HCL, la a cărei redactare am contribuit și eu, pentru retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului Ploiești inculpatului Ghiță Sebastian. Au trecut peste 30 de zile de la depunerea proiectului și comisiile de specialitate ale Consiliului Local îl pasează de colo colo fără să dea avizele necesare, deși Codul Administrativ stipulează clar că pentru avize și vot în Consiliul local termenul este de 30 de zile de la depunere, depășit deja”, a afirmat Mihai Poliţeanu.

Acesta a publicat şi pe Facebook un mesaj pe această temă şi o înregistrare video cu discursul consilierul PNL Sârbu din şedinţa de marţi.

Consilierii Mihai Tonsciuc şi Magdalena Trofin (de la USR, cu toată că unul e în procedură de excludere şi celălalt e suspendat) au iniţiat în decembrie proiectul de hotărâre, argumentând că ploieştenii nu se simt reprezentaţi de Sebastian Ghiţă, că acesta nu merită titlul de cetăţean de onoare şi că implicarea acestuia în mai multe dosare de corupţie şi mai ales fuga din ţară ar trebui să fie cele mai clare semnale în acest sens.

Proiect pentru retragerea titlului de cetăţean de onoare al Ploieştiului acordat lui Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă a primit titlul de cetăţean de onoare al Ploieştiului în 2005, în urma unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul de la acea vreme, Emil Calotă, şi de doi consilieri PSD. Oficial, propunerea a fost motivată de faptul că echipa de baschet CSU Asesoft, finanţată de Ghiţă, tocmai câştigase FIBA Europe Cup. Procesul-verbal al şedinţei din 2005 arată că la momentul respectiv au fost mai mulţi consilieri care s-au împotrivit. Acest lucru este nemaiîntâlnit în istoria recentă a Ploieştiului, în condiţiile în care proiectele vizând cetăţeni de onoare sunt în mod obişnuit aprobate cu unanimitate de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here