fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

VIDEO: Dezastru ecologic și la Drăgănești. Șeful Gărzii Naționale de Mediu „dezgroapă” gunoaiele din Prahova

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, continuă acțiunile din Prahova. După ce a dezvăluit neregulile grave de la Urlați, comisarul general al GNM a găsit un adevărat dezastru ecologic și la Drăgănești: rampa de transfer și sortare arhiplină și, în apropiere, cantități enorme de deșeuri îngropate. 

Stațiile de transfer și sortare a deșeurilor sunt construite pe fonduri europene. Din păcate, gestionarea este făcută – așa cum spune șeful Gărzii Naționale de Mediu – în bătaie de joc.

După episodul de la Urlați, în care a dezvăluit dezastrul de la rampa de transfer și a acuzat Primăria orașului că îngroapă gunoaiele depozitate ilegal, Octavian Berceanu a ajuns, luni, și la Drăgănești, unde a descoperit exact aceeași situație.

- Reclamă -

Stația de transfer și sortare e arhiplină și, la câteva sute de metri, o cantitate imensă de gunoi menajer este acoperită cu un strat subțire de pământ abia ținut de rădăcinile ierbii.

Aceasta ar fi trebuit să fie o stație de sortare și transfer. E bătaie de joc, deșeuri lăsate în ploaie, în vânt, plin de muște, plin de rozătoare și ciori. Bătaie de joc. Așa arată gestiunea deșeurilor într-o stație de transfer și sortare din Prahova, comuna Drăgănești.

Ceva similar am văzut zilele trecute la Urlați, unde tot lângă o stație de transfer ca aceasta erau îngropate deșeurile.

- Reclamă -

Aici, la circa de 300 de metrri, sunt niște mii de metri cubi de deșeuri îngropate într-o luncă, într-o zonă inundabilă… Furt pe față!

Garda de Mediu a dispus ca, până la 21 iunie, să fie transferat tot gunoiul de aici. Au primit amendă. Nu se mișcă nimic deocamdată„, spune Octavian Berceanu în filmarea făcută de el și postată pe pagina de Facebook.

Vezi imaginile mai jos.

- Reclamă -

Șeful Gărzii Naționale de Mediu a mers și în zona unde munții de gunoaie au fost acoperiți cu pâmânt.

Drăgănești, un deal făcut din deșeuri, zonă îndundabilă. primăria a adus deșeuri aici și le-a acoperit cu pământ, exact ca la Urlați. Este un strat de 20 de centimetri de pământ. La 300 de metri este o stație de sortare arhiplină, pentru care Primăria a fost deja amendată. Asta se întâmplă în multe zone ale țării„, a comentat Octavian Berceanu.

Vezi imaginile mai jos:

Urlați: Șeful Gărzii Naționale de Mediu a surprins mașinile care cărau pământ peste gunoaiele abandonate în lunca râului Cricovul Sărat

Dezvăluirile șefului Gărzii Naționale de Mediu au început sâmbătă, odată cu controlul efectuat la rampa de transfer și sortare de la Urlați.

DETALII AICI: Șeful Gărzii de Mediu, la Urlați: ”Primăria dosește deșeurile în lunca râului și apoi le astupă cu pământ”

Activitatea este gestionată aici de Rosal, potrivit lui Octavian Berceanu. Informația a fost confirmată pentru Ziarul Incomod și de surse din cadrul Consiliului Local Urlați.

Imagini filmate de șeful GNM la rampa de la Urlați:

Tot la Urlați, în apropierea rampei, șeful Gărzii de Mediu a filmat o mașină care descărca pâmânt peste gunoaiele din lunca râului Cricovul Sărat.

 

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img