fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
24.9 C
Ploiești
spot_img

VIDEO: Dezastrul din Neamț se poate repeta în Prahova. Podul CFR de la Poiana Câmpina stă să cadă peste DN1

Citește Și

- Reclamă -
Ceea ce s-a întâmplat în județul Neamț, unde un pod rutier s-a prăbușit surprinzând sub dărâmături două camioane, se poate întâmpla oricând în Prahova. Situația este cunoscută la nivel central, fiind semnalată încă de acum patru ani de autoritățile locale.

De data aceasta pericolul îl reprezintă un pod de cale ferată care supratraversează DN1, făcând legătura, peste râul Prahova, între Câmpina și comuna Poiana Câmpina unde se află stația CFR.

În prezent podul nu este funcțional, însă starea lui de degradare este evidentă.

- Reclamă -

Sunt două mari probleme în cazul de față. În primul rând zona în care se află amplasată construcţia se află pe un filon de sare care traversează DN1 dinspre Câmpina către Poiana Câmpina.

Acest strat de sare este erodat încet dar sigur de apele subterane, provocând mai multe alunecări de teren. Sarea a început să iasă la suprafaţă la doar câteva zeci de metri distanţă de podul CFR.

- Reclamă -

Acesta este şi motivul pentru care unul dintre piloanele de susţinere ale podului, care se află poziţionat exact pe axul DN1, s-a afundat în sol, iar pasarela a făcut o boltă vizibilă cu ochiul liber.

Autoritățile locale au semnalat problema la ”centru” încă din 2013. Faptul că podul prezintă un real pericol este dovedit de faptul că circulația feroviară a fost întreruptă, dar fără a se rezolva problema.

În 2018, Alin Moldoveanu, primarul de atunci al comunei Poiana Câmpina, semnala faptul că podul se afla sub observație, reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții făcând măsurători din două în două săptămâni. Nimic mai mult.

- Reclamă -

Mai nou, structura din beton și metal a podului a început să se degradeze și ea, construcția nemaifiind întreținută din moment ce nu mai este folosită. Sunt găuri în terasament, balustradele de sprijin sunt mâncate de rugină, rupte și deja tentante pentru hoții de fier vechi.

Podul în discuţie a fost construit în anul 1974 şi era folosit atât pentru transport de marfă către Rafinăria ”Steaua Română” şi Turnătoria ”Orion” din Câmpina, dar, la început, şi pentru transportul de persoane pe rutele locale, Câmpina-Telega şi Câmpina-Valea Doftanei.

În 2018, o pasarelă metalică s-a prăbușit la Ploiești peste calea ferată afectând circulația trenurilor pentru mai multe zile. Atunci accidentul nu s-a soldat cu victime.

CITEȘTE și VIDEO: Un pod abia reparat s-a prăbușit cu tot cu mașini

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO – Președintele CJ Prahova despre poluarea din Ploiești: ”Suntem obișnuiți cu mirosul, ne bazăm pe OMV Petrom!”

Declarație șocantă a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.Încercând să le mulțumească reprezentanților OMV Petrom pentru cele 7...