fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Video. Dezinsecție pe domeniul public în Ploiești pentru combaterea țânțarilor și căpușelor

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primăria municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, derulează, începând de luni 19 iulie 2021, servicii de dezinsecție – combatere țânțari și căpușe, pe domeniul public al municipiului Ploiești, implicit în parcuri, spații verzi, etc. Cetățenii direct interesați sunt rugați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.

Potrivit unui comunicat de presă, activitățile se vor desfășura până în data de 30 iulie 2021, operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. urmând să utilizeze pentru aceste servicii următoarele produse:
·Cymina Plus, având substanța activăcypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
·Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
·Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
·Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;
·Parainsect CE, având substanța activă pralethrin, permethrin, piperonil butoxid, folosit pentru combaterea capuselor.

- Reclamă -

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătații, cu acordul prealabil al beneficiarului. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar –umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate. Acțiunilese desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014,precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare –Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie să fie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat. În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publicesă efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității. În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită.

Cetățenii direct interesați sunt rugați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria municipiului Ploieștiși S.C. CORAL IMPEX S.R.L. fiind absolvite de orice responsabilitate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img