fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

VIDEO. Discuții contradictorii la ședința de Consiliu Local. Se vor demola construcțiile din depoul troleibuzelor TCE

Citește Și

- Reclamă -

O hotărâre adoptată luni, 10 decembrie, a iscat discuții contradictorii la ședința de Consiliul Local Ploiești. În timp ce unii aleși susțin că societatea Transport Călători Express S.A. nu mai poate folosi depoul de la Podul Înalt, în urma votării proiectului, primarul Adrian Dobre susține că nu vor fi probleme.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi s-a aflat un singur proiect care prevede luarea din concesiunea TCE a construcțiilor din cadrul depoului de la Podul Înalt și trecerea acestora în concesiunea primăriei, în vederea casării. Proiectul a fost inițiat de primarul Adrian Dobre care spune că acest lucru este necesar pentru implementarea unui proiect pe fonduri europene care vizează realizarea unui terminal multi-modal pentru mijloacele de transport în locul depoului.

- Reclamă -

Încă de la începutul ședinței, consilierul local Paul Palaș și viceprimarul George Pană au ridicat problema dacă, prin luarea din concesiunea TCE a acelor construcții va fi afectat transportul cu troleibuze. Prezent la ședință din partea TCE a fost Costin Fieraru, șef Secție Transport Electric, iar acesta a susținut că dacă proiectul va fi votat fără a se stabili unde se mută depoul troleibuzelor, acestea de mâine nu vor mai putea ieși pe traseu, acela fiind punctul de unde se face plecarea în fiecare dimineață.

Primarul Adrian Dobre, însă, le-a dat garanții consilierilor locali că nu va fi afectat transportul public în comun, deși nimeni nu a dat o soluție concretă, unde vor staționa troleibuzele de acum înainte și unde se vor face reparațiile, dar și operațiunile necesare plecării pe traseu.

Discuțiile au avut și un moment tensionat între consilierii locali George Botez și Gheorghe Sîrbu, după ce cel din urmă s-a arătat deranjat de faptul că la ședință nu s-a prezentat niciun director TCE, deși Costin Fieraru a explicat că este trimis de directorul Alexandri Nicolae pentru a vorbi în numele său. George Botez a reacționat și a spus că „nu se consideră atât de important în calitate de ales al ploieștenilor încât să vină Papa de la Roma să stea de vorbă” și că Fieraru este abilitat să vorbească în numele societății.

- Reclamă -

Consilierul local Paul Palaș a propus ca proiectul să fie prorogat până la o ședință ulterioară, termen până la care să fie identificată a soluție concretă de relocare a depoului troleibuzelor, însă propunerea nu a fost votată de Consiliul Local. După ce primarul Adrian Dobre a dat garanții că nu vor fi probleme cu circulația troleibuzelor, consilierii locali au votat favorabil proiectul.

După terminarea ședinței de Consiliu Local, reporterii ziarului Incomod l-au contactat pe directorul TCE, Alexandri Nicolae, care a explicat că hotărârea adoptată nu va afecta circulația troleibuzelor, fiind vorba doar de demolarea a trei construcții și că în continuare TCE se va folosi de spațiul respectiv pentru staționarea troleibuzelor.

Vezi mai jos cum au decurs discuțiile în Consiliul Local:

https://www.facebook.com/ZiarulIncomod/videos/583706468724824/

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Cum s-a produs accidentul de pe DN 1B, dintre un TIR și două mașini

Un grav accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul prânzului, pe DN 1B, în comuna Fântânele, în apropierea...
Sari la conținut