Curtea de Apel București dezbate luni, 10 august, redeschiderea dosarului 10 august la cererea DIICOT. Procurorii cer redeschiderea anchetei față de șefii Jandarmeriei Române.
Șefii Jandarmeriei implicați în dosar ar urma să se prezinte luni la proces, după ce marțea trecută Giorgiana Hosu, procurorul șef al DIICOT, a infirmat parțial soluția de clasare a dosarului și a dispus redeschiderea urmăririi penale. Soluția de redeschidere trebuie aprobată de un judecător, apoi dosarul va fi preluat de Parchetul Militar.
Prin aprobarea ordonanței s-ar redeschide urmărirea penală față de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, față de maiorul Laurențiu Cazan, fost director general al Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București, față de colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române, față de comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relația cu prefecții din MAI.

Aceştia vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.De asemenea, dosarul se va redeschide sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals, anunță HotNews.ro.

În ordonanţa de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explică faptul că procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul ”10 august” şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii.

Giorgiana Hosu arată că şefii Jandarmeriei nu au vrut să dea declaraţii atunci când au fost chemaţi la Parchetul Militar, însă ei trebuiau citaţi la DIICOT, după preluarea dosarului de la procurorii militari.

De asemenea, nicio persoană vătămată şi niciun martor nu au fost citaţi la DIICOT, cu excepţia unor oficiali – şi anume Carmen Dan, Speranţa Cliseru, Aurelian Bădulescu şi Alin Ionel Mastan.

În plus, spune Giorgiana Hosu, nu au fost readministrate probele strânse de Parchetul Militar.

Vezi mai jos imagini video cu violențele filmate de reporterii ziarului Incomod în timpul protestelor de acum doi ani din Piața Victoriei:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here