fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

VIDEO: Droguri în Penitenciarul Ploiești! Metoda inedită prin care substanţele psihoactive ajungeau la deținuți

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog şi reprezentanţi ai Penitenciarului Ploieşti au efectuat miercuri, 11.11.2020,  un număr de cinci percheziţii în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din probatoriul administrat a rezultat că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei. Potrivit unor surse din rândul anchetei acestea ajungeau sub forma unor scrisori de dragoste scrise pe hartie impregnată cu droguri.

- Reclamă -

După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare).

În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate.

 

- Reclamă -

În urma percheziţiilor, au fost ridicate opt coli din hârtie tip A4, trei bucăţi de hârtie de diferite dimensiuni, cinci bucăţi de şerveţele şi o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanţe psihoactive.

Această metodă de a livra substanțe psihoactive este în premieră în România.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

- Reclamă -

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut