fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
18.4 C
Ploiești
spot_img

VIDEO. După rezilierea contractului pentru colectarea gunoaielor, primarul anunță controale în ceea ce privește curățenia căilor publice

Citește Și

- Reclamă -

Președintele Consiliului Județean Prahova și al ADI Deșeuri Prahova, Bogdan Toader, a anunțat marți, 25 iunie, că a demarat rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Rosal pentru colectarea deșeurilor menajere. Măsura vine ca urmare a faptului că Rosal nu a plătit redevența din contract, dar și pentru că serviciile prestate lasă de dorit.

Vezi aici declarația lui Bogdan Toader!

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a solicitat în repetate rânduri ADI Deșeuri să rezilieze acest contract, ca urmare a faptului că salubritatea este dezastruoasă în Ploiești. După decizia lui Bogdan Toader, Adrian Dobre își îndreaptă atenția și către celălalt contract cu Rosal, cel prin care primăria plătește operatorul de salubritate pentru curățenia căilor publice și anunță controale în acest sens.

„Înțeleg că domnul Toader a demarat procedura de reziliere a contractului pentru neplata redevenței la termen de către operator de peste un an de zile. Atrag atenția situației salubrității în municipiul Ploiești către ADI, mă refer în special la colectarea deșeurilor, de ceva timp, în urma solicitărilor ca o ultimă măsură s-a decis rezilierea contractului pentru că am făcut foarte multe demersuri în ultimul timp, nu numai către ADI și Consiliul Județean, dar și către instituții, mă refer aici la Garda de Mediu, la Direcția de Sănătate Publică, la ANRSC și la alte instituții care, într-o formă sau alta, pot fi implicate în această chestiune legată de salubritate.

Din păcate, rezultatele unui serviciu foarte prost gestionat se văd în municipiul Ploiești. Din păcate, aceste instituții la care am apelat nu au reacționat într-un mod ferm astfel încât situația să se îmbunătățească din punct de vedere al salubrității.

- Reclamă -

Am avut o ultimă ședință acum câteva zile la nivelul ADI, în care atât eu, cât și alte localități, am susținut această idee a rezilierii contractului. Cert este că situația se înrăutățește pe măsură ce trece timpul și din  păcate nu vedem p îmbunătățire, drept pentru care chiar și pentru curățenia căilor publice, începând de mâine, avem un program foarte clar stabilit alături de Poliția Locală, cât și o serie de persoane din cadrul primăriei, vom verifica personal modul în care Rosal face partea de colectare a deșeurilor care sunt abandonate la ora actuală la diverse intersecții din municipiul Ploiești, să le spunem puncte negre apărute la intersecția străzilor, unul din motivele pentru care au apărut astfel de deșeuri fiind și nerespectarea de către Rosal a programului de colectare a deșeurilor din municipiul Ploiești.

O să urmeze o perioadă destul de dificilă cu rezilierea pentru că atunci când a existat un contract operatorul economic nu și-a respectat contractului, vă dați seama în această perioadă va trebui să fim extrem de atenți și fac un apel și către cetățeni de a nu mai depozita deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate, mă refer la rampele existente în municipiul Ploiești, de a evita să mai depoziteze direct la colțul străzii, indiferent de natura deșeurilor, că este deșeu menajer sau vegetal și așa mai departe. Noi vom continua cu această monitorizare atentă a operatorului de curățenie căi publice, astfel încât să avem și o eficiență a posturilor și a plăților pe care le facem din bani publici, dar să avem și o gestiune foarte clară a deșeurilor abandonate”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Acesta a mai precizat că deși contractul cu Rosal va fi reziliat, operatorul este obligat să presteze serviciile încă trei luni, timp în care se va organiza licitația pentru semnarea unui nou contract.

Vezi mai jos declarația integrală a primarului Adrian Dobre:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...