fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

VIDEO: Exercițiu de amploare ISU Prahova. Aproape 100 de pompieri mobilizați în pădurea de lângă Câmpina

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
ISU Prahova derulează, zilele acestea, un amplu exercițiu bazat pe simularea unui incendiu de pădure, cu extragerea de victime. La exercițiu participă 83 de pompieri, cu 17 autospeciale.

„În perioada 23 – 24.06.2022, începând cu ora 09:00, se va desfășura un exercițiu de mare amploare, în situația producerii unui incendiu la fondul forestier al Ocoalelor Silvice Doftana și Câmpina.

Conform scenariului, pe fondul unei instabilități atmosferice accentuate, cu frecvente descărcări electrice, din cauza unui trăsnet puternic se dezvoltă rapid un incendiu care cuprinde fondul forestier. 4 adulți dintr-un grup de 7 persoane, care se deplasau cu ATV-ul pe un drum forestier au căzut într-o râpă la o adâncime de aproximativ 15 m. Din fericire, este doar scenariul unui exercitiu tactic care are ca scop pregătirea pompierilor și testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un asemenea eveniment.

- Reclamă -

Cu un scenariu dinamic și în continuă schimbare, așa cum se întâmplă în situațiile reale, exercițiul va urmări modul de lucru integrat al salvatorilor, dar și verificarea procedurilor de intervenție în situațiile simulate, precum și identificarea aspectelor ce trebuie perfecționate, atât procedural, cât și individual.
Exercițiul va avea mai multe faze: în prima fază se va interveni pe plan local cu forțe și mijloace în teren dar și cu convocarea CJSU (Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) și cu activarea CJCCI (Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției).

Având în vedere amploarea scenariului se va organiza un Punct Operativ Avansat (tabără pe timpul nopții ) care va coordona situațiile operative și va testa capacitatea de răspuns a jucătorilor.

Totodată, 83 de pompieri militari și gradați profesioniști cu 17 autospeciale de intervenție, precum și o tabără mobilă, un container multirisc și opt motompome vor asigura intervenţia în situaţia simulată”, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img