fbpx
marți, februarie 20, 2024
spot_img

VIDEO: Familie cu copil cu handicap, terorizată de chiriași ai Primăriei Ploiești. Tatăl, atacat cu toporul și bătut la gard

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
*O familie cu trei copii, dintre care unul are handicap sever, este terorizată, de luni de zile, de o altă familie care stă în aceeași clădire. 
*Parterul clădirii se află în proprietarea familiei cu trei copii. Cealaltă familie stă la mansardă, într-un spațiu care aparține Primăriei Ploiești, printr-un contract de închiriere semnat în 2004. Conform documentului, în spațiul respectiv locuiesc 11 persoane, însă, potrivit unor martori, în realitate stau 17. 
*Scandalurile se țin lanț, iar proprietarii de la parter spun că au fost agresați, fizic și verbal, de mai multe ori. 
*În tot acest timp, autoritățile dau din umeri. Există un ordin de evacuare, însă este contestat de chiriași, iar instanța e în pronunțare. Poliția vine, chemată de ambele părți, și aplică amenzi. 
Teroarea coboară din pod

Familia cu cei trei copii a cumpărat spațiul de la parter în urmă cu mai multă vreme. Mansarda, spațiu al Primăriei Ploiești gestionat de Direcția de Patrimoniu, a fost atribuit familiei de romi printr-un contract semnat în 2004 și prelungit ulterior.

Între cele două familii s-a născut foarte repede un conflict. La început, din cauza petrecerilor care țineau zile în șir, cu muzica dată la maximum, în condițiile în care familia de la parter are un copil cu grad I de handicap, sever adică, care necesită îngrijiri paliative.

- Reclamă -

Apoi, cei de sus au trecut inclusiv la fapte de violență.

Cum să trăiești cu graniță în casă. Scara interioară, astupată cu plăci de lemn

Parterul și mansarda sunt legate printr-o scară interioară. Proprietarii de jos s-au trezit cu chiriașii primăriei în casă. „Într-o zi, ne-am trezit cu ei în sufragerie. Am rămas mască. Am blocat accesul”, ne-au povestit cei doi soți.

Imaginea aduce a comedie neagră. Bărbatul arată scara din spatele unei plăci de lemn bătută în cuie.

- Reclamă -

Aceasta este granița pe care familia de jos a fortificat-o cu panoul din schije de lemn. Pe scara de ciment nefolosită acum e întuneric și coboară un miros închis. „N-avem ce face, așa trăim”, spun oamenii.

Afară, de la colțul casei, a fost ridicat un gard. Chiriașii de la mansardă au ieșire separată, prin spate, numai că o bună parte din peretele de la parter se află în zona acestora. Inclusiv geamul de la bucătărie, pe care, deschis fiind, a ajuns, la un momement dat, conținutul unui ibric de cafea aruncat de către unul dintre chiriași.

Proprietarii n-au acces la peretele lor exterior. De altfel, nici nu îndrăznesc să calce în zona chiriașilor despre care spun că sunt extrem de iuți la mânie și nepăsători în fața legii.

Atac cu toporul peste gard 

În urmă cu o lună, unul dintre chiriași a venit cu toporul și a lovit în gard, spre vecinul de la parter. Imaginile au fost surprinse pe camerele de supraveghere.

- Reclamă -

Iar duminică, 29 mai, aceeași persoană care apare în imagini lovind cu toporul l-a agresat, lângă gard, pe alee, pe proprietarul de la parter, potrivit soției acestuia. Bărbatul s-a ales cu mai multe vânătăi pe față și pe corp.

„Este vorba despre aceeași persoană. A doua oară, soțul meu a fost agresat pe alee, a fost lovit cu pumnii și cu picioarele. Culmea este că, de la o vreme, ei sună la poliție și ne reclamă pe noi. Soțul meu nu a lovit deloc, doar a încasat, pentru că se teme să nu fie trecut ca agresor la poliție. Vă spun cu siguranță că, atunci când a venit echipajul de poliție din care a făcut parte un agent care cunoaște destul de bine situația noastră, chiriașii ne-au amenințat cu moartea. Așa au spus: Vă omorâm!”, ne-a povestit soția bărbatului agresat.

Bărbatul a solicitat certificatul medico-legal, după agresiune.

Pe numele unora dintre membrii familiei de chiriași sunt mai multe plângeri formulate către Poliție, Parchet și Primăria Ploiești. Unele dintre ele s-au lăsat cu amenzi, altele sunt în lucru.

Contractul de închiriere a expirat. Chiriașii au contestat evacuarea

Potrivit proprietarilor de la parter, contractul de închiriere pe care îl au vecinii din pod a expirat. Evacuarea a fost însă contestată în instanță, variantă confirmată de Primăria Ploiești.

Ziarul Incomod a solicitat, în urmă cu aproape două săptămâni, un punct de vedere de la Direcția Patrimoniu asupra contractului de închiriere atribuit familiei de la mansarda clădirii de pe strada Vega.

În momentul în care vom primi răspunsul pentru solicitarea trimisă, acesta va fi publicat.

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut